Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Rocktähti toi taiteen Jokeen

Andy McCoyn ja Sofia Zidan kaksiviikkoinen taidenäyttely Joessa potkaistiin käyntiin intiimillä musiikkishow’lla, jonka aikana kuultiin kaksikon kappaleita Andyn taiturimaisen kitaransoiton säestämänä. Katso, mitä parivaljakko kertoo esityksen päätteeksi näyttelyssä nähtävien taideteosten syntyprosessista.

Andy kehottaa näyttelyvieraita katsomaan esillä olevaa taidetta omasta perspektiivistä käsin. 

– Mun mielestä beauty is in the eye of the beholder, kaikki näkee kaiken eri tavalla. Se on sama kuin musiikissa, kaikki kuulee biisin eri tavalla. 
 
Työtä duolla on riittänyt, sillä Joessa nyt avautuva näyttely on jo kaksikon kolmas taidenäyttely vuoden sisään. Andy ja Sofia kertovat yhteistyön olevan avain taiteensa teossa. 

– Siellä on pari yhdessä maalaamaamme taulua. Se on aivan ihanaa, että voidaan maalata yhdessä. Kun ollaan maalattu uusimpia, soitetaan facetime-puhelu, että ”kato mitä mä tein!” Tosi usein kun maalataan, näytetään toisillemme koko ajan, että mitä me tehdään, Sofia kertoo. 
 
– Mulla on aina ollut vaikeuksia tehdä duunii muiden kanssa, mutta oman pikku gimman kanssa se on helppoa, paljastaa Andy. 
 
Tärkeä osa Andyn ja Sofian taidetta ovat räväkästi maalatut hatut, jollaisia nähtiin illan aikana jokusen osallistujan päässäkin. 

– Tarjottiin ilmaiseksi hienoja hattuja, totta kai otin niin monta kuin pystyin. Jossain vaiheessa alkoi ottamaan daijuun, että millaisen duunilastin oon taas hankkinut itelleni. Mut sit Sofia tuli jelppaan ja kaikki helpotti, Andy valottaa.  

– Se on tosi kreatiivista. Me vaihdellaan siten, että hän saattaa alottaa ja mä jatkan. Mä en pystyis maalaan sillain, että joku töllää kun mä maalaan. Mutta hänen kanssaan se ei oo sitä, Sofia päättää.

Näyttely on esillä Vierailukeskus Joen toisessa kerroksessa vaihtuvien näyttelyiden tilassa. Näyttelyyn ei ole sisäänpääsymaksua ja se on avoinna 16.-30.9.2021 ma-pe klo 10-16 ja la-su klo 12-16. 

Katso alla olevalta videolta Andy McCoyn ja Sofia Zidan haastattelu.

Lue lisää | Tapahtumat