Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Innovaation aalto valtaa Tiedepuiston – SHIFT Business Festival tuo Turun alueen kasvuyritykset Jokeen

SHIFT tapahtuu tänä vuonna lähempänä alueen yritystoimijoita kuin koskaan aikaisemmin. Tiedepuiston tiivis yhteistyöverkosto tarjoaa ympäristön, jossa innovaatiot ja yhteistyö voivat kukoistaa. SHIFTin ja Joen yhteistyö ulottuu vuosien taakse, ja tässä jutussa tutustumme siihen, miksi SHIFT on Tiedepuistossa kuin kotonaan. 

Yhteistyötä yritysten, kaupungin ja korkeakoulujen kanssa 

Tiedepuisto on elävä esimerkki siitä, miten kolminkertainen yhteistyö voi luoda menestyksekkään ekosysteemin. Triple helix -mallissa yritykset, kaupunki ja korkeakoulut ovat yhdistäneet voimansa edistääkseen innovaatiota ja kasvua alueella. SHIFT Business Festival on tämän yhteistyön konkreettinen huipentuma, joka osoittaa, miten eri toimijat voivat tukea toisiaan ja luoda kestävää kehitystä. 

 Tiedepuistossa toteutuu ainutlaatuinen yhteistyön verkosto, joka näkyy nyt konkreettisesti SHIFTissä. Toivon näkeväni tapahtumassa paljon uusia kasvoja alueen yrityksistä ja korkeakouluista, kertoo Joen yhteisöpäällikkö Carita Varjonen

Joen ja SHIFTin kumppanuus virtaa vuosien yli 

SHIFT Business Festival on vakiinnuttanut paikkansa Turun seudun yritystapahtumana, ja vuosien varrella tapahtuma koonnut yhteen kasvuyrityksiä ympäri maailmaa. Joen ja SHIFTin yhteinen historia ulottuu aina Ruissalon telakalta Kakolaan. Ensimmäisen kerran SHIFT järjestettiin Joessa vuonna 2020, jolloin tapahtuma siirrettiin kokonaan virtuaaliseksi.

 Virtuaalinen festivaali oli ensimmäinen laatuaan ja SHIFT onnistui siirtämään koko tapahtuman verkkoon ennätysajassa. Virtuaalinen festivaali tapahtui pelin kaltaisessa maailmassa, jossa jokaisella osallistujalla oli oma avatarinsa. Virtuaalisessa festivaaliympäristössä osallistuttiin tapahtumiin ja kuunneltiin keynote-puheenvuoroja kuten livetapahtumassakin. Lisäksi vietettiin rentoja aftereita virtuaalisella rannalla musiikin soidessa, Carita muistelee.

Ovet auki yhteistyölle 

SHIFT Business Festival ei ole vain tapahtuma, vaan se on mahdollisuus yrityksille ja yhteisöille laajentaa verkostojaan ja luoda uusia yhteistyökuvioita. Osallistujat pääsevät kohtaamaan alan huippuja, vaihtamaan ajatuksia ja löytämään potentiaalisia kumppaneita. Näkyvyys tapahtumassa tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kuulla uusimmista innovaatioista ja tutustua alueen toimijoihin. 

 Olemme nähneet, miten tapahtuma voi edistää yritysten yhteistyötä. SHIFTissä on varattu aikaa rennolle verkostoitumiselle asiapitoisten puheenvuorojen lisäksi, Carita Varjonen kertoo. 

Tule mukaan luomaan tulevaisuutta 

SHIFT Business Festival järjestetään Tiedepuistossa 23.–24.8. Keskiviikkona 23.8. järjestetään myös SHIFTin suurimmat jatkot eli Tiedepuiston parhaat bileet. Tule mukaan luomaan uusia mahdollisuuksia ja innostavaa tulevaisuutta! 

Lue lisää | Yleistä