Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Joen huippuvuosi 2023: Showroom, SHIFT ja Tiedepuiston parhaat bileet

Vuosi 2023 oli Vierailukeskus Joelle menestyksen ja kasvun aikaa. Tapahtumien määrä nousi huomattavasti, kävijämäärät ylittivät odotukset ja ennen kaikkea Joki vakiinnutti paikkansa suosittuna tapahtuma- ja kokoustalona.

Showroom, SHIFT ja JVG – siinä Vierailukeskus Joen vuoden 2023 tärkeimpiä merkkipaaluja. Viime vuonna Joen tiloissa järjestettiin yli 3 200 tilaisuutta, jotka keräsivät yhteensä yli 87 000 kävijää.

– Olemme ylpeitä siitä, miten Joki on kehittynyt vuoden 2023 aikana. Uskomme vahvasti, että vuosi 2024 tuo mukanaan vielä enemmän mahdollisuuksia, ja Joki tarjoaa unohtumattomia hetkiä kumppaneillemme ja asiakkaillemme, summaa Joen yhteisöpäällikkö ja SHIFTin toimitusjohtaja Carita Varjonen.

Joesta on kasvanut tärkeä kohtaamispaikka

Vuoden 2023 aikana Joesta kasvoi entistä merkittävämpi kohtaamispaikka Tiedepuiston alueella. Koska monissa yrityksissä tehdään paljon etätöitä, sekä yhteisölliset tapahtumat että esimerkiksi sisäiset tiimipäivät ovat entistä tärkeämpiä monille.

– Yrityksillä ei ole enää omasta takaa tiloja, johon vaikkapa koko henkilökunta mahtuisi kerralla, eikä sellaisille tiloille ole jatkuvaa tarvettakaan. Siksi on tärkeää, että tarvittaessa sopivan paikan voi vuokrata kätevästi, sanoo Varjonen.

Joen tilat taipuvat monenlaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, ja se on konkretisoitunut monille kävijöille Joen omien tapahtumien, kuten Joki Forumien ja SHIFTin myötä. Varjonen iloitsee, että yhä useampi yritys näkee Joen ja sen mahdollisuudet nyt uudella tavalla ja ymmärtää, miten tiloja voi muokata erilaisiin tarpeisiin sopiviksi.

SHIFT kokoaa businessväen yhteen

Yksi vuoden 2023 isoimmista muutoksista oli se, että SHIFT Business Festivalin pääomistajuus siirtyi Turun Teknologiakiinteistöille. Tavoitteena on tehdä SHIFT Business Festivalista jatkossa entistäkin vaikuttavampi tapahtuma, joka lisää Turun Tiedepuiston ja koko Turun vetovoimaa.

Vuoden 2023 SHIFTin huippuhetkiin kuuluivat Joen vieressä olevalla sisäpihalla järjestetyt Tiedepuiston parhaat bileet, joihin oli kutsuttu sekä Joen sidosryhmiä ja yritysyhteisön jäseniä sekä businessfestivaali SHIFTin vieraat. Bileiden tähtenä loisti supersuosittu JVG.

”Enää ei tarvitse lähteä niin sanotusti merta edemmäs kalaan.”

Carita Varjonen

– SHIFT tarjoaa alueellamme toimiville yrityksille mahdollisuuden tehdä liiketoimintaa täysin erilaisessa ympäristössä. Enää ei tarvitse lähteä niin sanotusti merta edemmäs kalaan – kuten vaikka pääkaupunkiseudun business-tapahtumiin – että pääsee mukaan laadukkaaseen yritystapahtumaan. Itse asiassa enää ei tarvitse lähteä edes oman alueen ulkopuolelle.

Ainutlaatuinen Showroom sopii lanseerauksiin ja striimeihin

Vuoden 2023 aikana Joessa otettiin käyttöön uusi tila, Showroom. Se on elämyksellinen ja näyttävä esittelytila, jossa katsoja uppoutuu esitykseen visuaalisen led-seinän ja äänentoiston avulla.

– Showroomissa pystyimme toteuttamaan vuoden 2023 aikana vaikuttavia lanseerauksia ja striimauksia, kuten esimerkiksi LM Somecon järjestämän SomeCoffee-tapahtuman, johon osallistui etäyhteydellä yli tuhat vierasta. Toinen yhteistyökumppanimme Avidly taas hyödynsi tilaa järjestäessään asiakkailleen joulupuurotilaisuuden, jossa esiteltiin samalla tekoälyä. Showroomissa on myös laulettu karaokea ja pidetty cocktail-tilaisuuksia, Varjonen kertoo.

Joki haluaa ylittää odotukset

Joki haluaa aina ylittää asiakkaiden odotukset tarjoamalla mieleenpainuvia kokemuksia. Tämä voi toteutua esimerkiksi erikoisilla tapahtumatarjoiluilla ja mahdollisuudella luoda tyylikkäitä somekuvia.

– Meillä on esimerkiksi jäätelöfillari, olutfillari, donitsiseinä ja popparikone – ne ovat asiakkaidemme käytössä, kun he toteuttavat tilaisuuden meillä. Niistä saa helposti wow-elementin, joka tuo kivaa ekstraa asiakkaiden tilaisuuksiin, Varjonen kertoo.

Joen loppuvuoden huipensi sympaattinen Joki-jouluauto, joka valloitti ihmisten sydämet. Joen aulaan pysäköity, joulukoristeilla somistettu punainen menopeli oli monien juhlien ilopilkku ja sen ympärillä otettiin valtava määrä joulukorttikuvia. Auto ilahdutti sekä vieraita että ohikulkijoita Joessa noin kuukauden ajan.

Kiinnostuitko Joen toiminnasta? Ole meihin yhteydessä niin kerromme lisää!

Lue lisää | Yleistä