Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Joen kumppanuusaamussa katsottiin monia tulevaisuuksia

Vierailukeskus Joen kumppaneille suunnattu tulevaisuusaamu 2.10. houkutti paikalle 15 kumppaniyritysten edustajaa. Aamiaisen jälkeen virittäydyttiin kuulemaan Great Minds Oy:n Kirsi Kostiaa ja Niko Herliniä, jotka alustivat keskustelua tulevaisuuden käsitteestä. Joen kolmannen kerroksen Workshop-tila tarjosi erinomaiset puitteet tulevaisuustyöpajalle.

Perinteisessä tulevaisuusajattelussa pyritään arvaamaan, mikä on niin sanottu oikea tulevaisuus, ja tehdään suunnitelmia sen mukaan. Kostia ja Herlin herättelivät osallistujia pohtimaan myös epätodennäköisiä vaihtoehtoja ja vaihtoehtoisia tulevaisuuksia konkreettisin esimerkein.

Millaisena voidaan nähdä yrityksen tulevaisuus? Tärkeää on, osataanko käyttää mielikuvitusta vaihtoehtoisen tulevaisuuden miettimiseen. Käsitteet visio ja strategia ovat melko vakavia, kun taas unelmointi on vapaampaa ja rennompaa. Kostia ja Herlin kehottivat unelmoimaan myös yrityksissä: miltä näyttävät tulevaisuus ja visio? He myös painottivat, että unelmat luodaan yhdessä koko henkilöstön kesken, ei vain johtoryhmässä.

Lopuksi osallistujat pääsivät testaamaan Futures Platform -verkkoalustaa, jossa pohdittiin tulevaisuuden ilmiöitä. Miten arjessa jatketaan eteenpäin, jotta osataan varautua moniin mahdollisiin tulevaisuuksiin? Tärkeitä ovat välietapit, joita tulee lähteä miettimään tulevaisuudesta nykyisyyteen päin. Kun oikeasti halutaan muutosta, parhaiten sitä juurrutetaan säännöllisesti, pienin askelin jokapäiväisessä toiminnassa.

Lue lisää | Yleistä