Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Joen kumppanuustapahtumassa yllätyksiä ja hätkähdyttäviä näkymiä tulevaisuudesta

Tiistaina 15.5. järjestettiin Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen ensimmäinen kumppanuustapahtuma, joka kiinnosti helteisestä säästä huolimatta yli 110 ihmistä. Tapahtuma alkoi seurustelulla tapaksien ja kuohuviinin lomassa. Vieraiden yllätykseksi ruokailun keskeytti A.M. Dance -tanssikoulun flash mob -tanssiesitys, jossa esiintyi 50 eri-ikäistä tanssin harrastajaa lapsista aikuisiin.


A.M. Dance -tanssikoulun flash mob -tanssiesitykseen osallistui 50 eri-ikäistä tanssijaa.

Ilman ennakkovaroitusta yleisön keskellä alkaneen tanssiesityksen tavoitteena oli paitsi viihdyttää yleisöä, myös tehdä tapahtumasta mieleenpainuva sekä vapautunut. Esityksen koreografian oli suunnitellut tanssikoulun perustaja Annika Mutila, jonka johdolla koulun opiskelijat ovat aiemminkin tanssineet flash mob -esityksissä.


Cave-teatteri täyttyi Ilkka Halavaa kuulemaan tulleista vieraista.

Illan pääesiintyjä oli tulevaisuudentutkija ja yritysvalmentaja Ilkka Halava, joka käsitteli esityksessään digitalisaation vaikutuksia tulevaisuuteen. Halavan pääviesti oli, että jokainen voi itse omalla toiminnallaan päättää, haluaako olla digitalisaation vääjäämättä maailmaa muuttavalla matkalla kuskin vai pelkääjän paikalla. Olennaista hänen mukaansa on pyrkiä ymmärtämään ja hyödyntämään kehitystä ja erityisesti robotiikkaa, joka tulee muuttamaan ihmiselämää seuraavan kahdenkymmenen vuoden sisällä enemmän kuin mikään aikakausi ennen tätä. Mieleenpainuvin monen kuulijan mielestä taisi olla Halavan esittämä kuva ihmisistä hierarkkisessa järjestyksessä, jossa useimmat meistä näkee tavallisen organisaatiokaavion, mutta joka parinkymmenen vuoden kuluttua näyttää Halavan mukaan pyramidihuijaukselta.


Tulevaisuudentutkija Ilkka Halavan esitys keskittyi digitalisaation vaikutuksiin työelämässä.

Tapahtuman juontajana toimi Joen kumppanuussuhteista vastaava Carita Varjonen Turun Teknologiakiinteistöistä. Ilta ja esiintyjät keräsivät runsaasti kiitosta ja palautetta tullaan hyödyntämään myös Joen tulevien kumppanuustapahtumien suunnittelussa.

– Tapahtuma oli loistava. Aloitusajankohta heti työpäivän jälkeen neljältä oli juuri oikea ja tapahtuman pituus oli sopiva. Vastaan tuli paljon kumppaneita, joiden kanssa ehdin vaihtaa ad hoc -kuulumisia. Ilkka Halava oli erinomainen ja sekin oli plussaa, että aikataulut pitivät, kiitteli tapahtumassa vieraana ollut Ulla-Maija Lakka Turun ammattikorkeakoulusta.

Katso lisää kuvia Vierailukeskus Joen Facebook-sivuilta.

Lue lisää | Tapahtumat