Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Joki laajenee DataCityn Werstaan kanssa

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki laajenee syyskuussa DataCityn toiseen kerrokseen. Lähteeksi nimettyyn Joen lisäosaan tulee sadan hengen auditorio ja noin 30 hengelle soveltuva muunneltava kokous- ja tapahtumatila. Lisäksi Lähteeseen tulee useita pienempiä neuvottelutiloja sekä kaikille avoin Dome, joka on verhoilla muusta tilasta erotettu intiimi pyöreä tila.

– Jokeen on kaivattu vinolattiaista auditoriota, joten uusi tila tulee tarpeeseen. Laajennusosan erikoisuus on Dome, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä, kertoo hankeen ideoijana ja rakennuttajana toiminut Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Anniina Savisalo

Kulku Lähteeseen tapahtuu Joen aulasta sekä korttelin sisäpihalle valmistuvalta Ströget-kansialueelta. Laajennusosan on suunnitellut arkkitehti Vesa Arosuo, joka vastasi myös Joen alkuperäisen osan suunnittelusta. Tyyliltään Lähde on muun Joen tapaan hillitty. Sisustuksen teemana on Suomen luonto ja paikallisuus, mikä näkyy materiaali- ja värivalinnoissa sekä kalusteissa. Tuotteita Lähteeseen tulee muun muassa Saanalta ja Ollilta ja Poiatilta. Luonto näkyy myös valokuvatapeteissa, joihin on valittu turkulaisten valokuvaajien töitä.


Joen laajennusosaan Lähteeseen tulee sadan hengen auditorio, kertoo Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö ja arkkitehti SAFA Anniina Savisalo.

– Lähteeseen tulee suuri valokuva kuvataiteilija Tamara Piilolan työstä. Hän on eräs Suomen arvostetuimpia nykytaiteilijoita ja olemme todella otettuja, että saamme käyttää hänen työtään Lähteessä. Piilola tekee biofilia-taidetta, jossa hän kuvaa satumaisella tavalla luontoa ja maisemia. Yhteistyön Piilolan kanssa mahdollisti Kurki Decoration, joka toteuttaa Lähteen valokuvatapetit.
 

Uudessa Werstaassa tiloja myös keskisuurille toimijoille

Auditorion sekä kokous- ja tapahtumatilojen lisäksi DataCityn toiseen kerrokseen tulee coworking-tila Werstaan konseptilla toteutettavia toimistoja. Toimistot ovat kooltaan 33-298 neliömetriä ja niillä on muiden Werstaiden tapaan yhteinen työkahvila oleskelu- ja sosiaalitiloineen. Werstas ja Joki kohtaavat Lähteessä uudella tavalla, sillä työkahvila yhdistää ne toisiinsa. Kiinnostusta konseptiin on riittänyt, sillä kaikki yhdeksän toimistoa on jo vuokrattu.

– Kokeilemme Lähteessä uudenlaista konseptia, jossa Werstaan asiakkaana on pienten yritysten ohessa keskisuuria toimijoita. Yhteinen työkahvila ja Lähteeseen sijoittuvat neuvottelutilat yhdistävät Werstaan asiakkaita niiden koosta riippumatta ja tarjoavat mahdollisuuksia kohtaamisiin. Jos tilat koetaan kiinnostaviksi, teemme varmasti jatkossa niitä lisää, Savisalo jatkaa.

Myös Werstaan puolella sisustuksen teemana on luonto. Kulku Werstaaseen tapahtuu Lähteen tavoin joko Joen aulasta tai Strögetille tulevasta ovesta. Sijainti Joen kainalossa on kätevä neuvottelutilojen kannalta sekä siksi, että Joen aulapalvelu palvelee myös Werstaan asiakkaita.

– Kaksi kolmasosaa DataCityyn saneerattavista tiloista tulee Werstaan käyttöön ja loput, noin 700 neliötä, Lähteelle. Raja Werstaan ja Lähteen välillä on kuitenkin häilyvä, sillä työkahvila, neuvottelutilat ja Dome ovat niin Lähteen kuin Werstaankin asiakkaiden käytössä, Savisalo päättää.

Lue lisää | Yleistä