Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Kurki Decoration jatkaa Joen kumppanina myös ensi vuonna

Turkulainen Kurki Decoration on akustiikkatuotteisiin keskittynyt yritys, jonka asiakkaita ovat suunnittelijat, arkkitehdit ja rakennuttajat. Mikä sai yrityksen innostumaan Joesta ja mitä suunnitelmia sillä Joen suhteen on, yhtiön toimitusjohtaja Tiina Alho?

Mikä on Kurki Decoration, yhtiön toimitusjohtaja Tiina Alho?

Kurki Decoration on akustiikkatuotteisiin erikoistunut sisustustuotetoimittaja. Olemme keskittyneet työympäristöjen visuaalisen ilmeen sekä äänimaailman parantamiseen. Yrityksen juuret ovat taidekehystämisessä, jonka pohjalta olemme lähteneet kehittämään tuotteita, joilla on myös akustinen tarkoitus. Kurki Decorationilla on kolme omistajaa, joista kaksi työskentelee täyspäiväisesti yrityksessä. Lisäksi työllistämme neljää verhoilijaa ja 10 hengen asennusryhmää.

Minkälaisia tuotteenne ovat?

Akustiikkatuotteiden lisäksi teemme sisustustauluja sekä erilaisia visuaalisia ratkaisuja kuten teippauksia, tapetteja ja kuvatauluja. Suurin osa tuotteistamme liittyy kuitenkin akustiikkaan, sillä äänen hallinta ja kaikuminen aiheuttavat ongelmia julkisissa tiloissa ja nykyisin yhä useammin myös yksityisasunnoissa. Tähän ongelmaan olemme kehittäneet ratkaisuksi Hyssny-tuoteperheen, joka on patentoitu menetelmä akustiikkalevyjen verhoiluun ääntä läpäisevällä kankaalla.

Mikä tekee Hyssnystä erityislaatuisen?

Hyssny-tuotteiden erikoisuus on paitsi niiden erinomainen kyky vaimentaa ääntä myös se, että ne ovat lähetettäviä tuotteita. Hyssny-akustiikkataulut kootaan asennusvaiheessa suoraan seinälle, mikä mahdollistaa suurtenkin tuotteiden lähettämisen. Tauluissa käytetään Ecophonin akustiikkalevyjä, jotka takaavat tuotteille erinomaisen akustiikkaluokituksen. Hyssnyn etu on myös kankaiden vaihdettavuus, mikä säästää kustannuksia ja luontoa.

Minkälaisia kankaita sisustustauluissa suositaan?

Suosituimpia sisustustaulujen aiheita ovat erilaiset luontokuvat. Kuvat painetaan sublimaatiokankaalle, mikä mahdollistaa erityisen tarkan painojäljen. Kuvista on mahdollista tehdä maalauksellisia tai abstrakteja käyttämällä vain yhtä yksityiskohtaa. Toimimme myös tuottajana Eurokankaalle, joka myy tuotteitamme heidän omilla villakankaillaan.

Mikä sai Kurki Decorationin lähtemään Joen kumppaniksi?

Innostuimme Joesta, koska sen puitteet ovat kuin tehty tuotteidemme esittelyyn. Meillä on toimivat ja siistit tilat Itäharjulla, mutta pystymme esittelemään niissä tuotteitamme vain muutamille ihmisille kerrallaan. Omiin tiloihimme ei myöskään mahdu varsinaista näyttelyä, joten Joki on meille kuin oman toimitilamme jatke, edustustila, johon voimme kutsua ihmisiä.

Mihin aiotte käyttää Jokea?

Suunnitelmissamme on käyttää Jokea erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Aiomme pitää uusien tuotteiden lanseeraustilaisuuksia workshop-tilassa, jonne kutsumme suunnittelijoita ja arkkitehteja. Workshop-tilaan tuotteemme mahtuvat hyvin esille ja lisäksi tilan rento ja muunneltava kalustus sopii hyvin tapahtumamme luonteeseen. Vaihtuvien näyttelyiden tilaan olemme ideoineet valokuvanäyttelyitä, jotka toteutettaisiin Hyssny frame -kehyksiimme. Teemme yhteistyötä turkulaisten valokuvaajien kanssa, joten näyttely toisi näkyvyyttä myös heidän töilleen. Amfiteatterissa puolestaan aiomme järjestää myyntikoulutuksia jälleenmyyjillemme.

Minkälaisia kokemuksia olette Joesta tähän mennessä saaneet?

Tila on todella upea ja sopii täydellisesti tuotteidemme esittelyyn. Materiaalin toimittaminen digishowroomiin oli vaivatonta ja olemme myös saaneet muutamia yhteydenottoja yrityksiltä, jotka ovat nähneet esittelymme digishowroomissa. Joen kumppanuustapahtumiin en ole valitettavasti vielä ehtinyt osallistua, mutta toivottavasti tulevaisuudessa ehdin. Olemme tyytyväisiä Jokeen ja aiomme jatkaa sen kumppanina myös ensi vuonna.

Lue lisää | Kumppanit