Joen kumppani Plantui kehittää maailman parasta ratkaisua sisäviljelyyn

Lähellä tuotettu ruoka, vertikaaliviljely, kotoilu, puutarhan-hoito ja terveystietoisuus. Lukuisat megatrendit tukevat suomalaiseen innovaatioon perustuvan sisäpuutarha Plantuin kasvua ja maailmanvalloitusta.

Plantuin visiona on ollut mullistaa yrttien ja salaattien kotikasvatus, mutta innokkaan ja innovatiivisen asiakaskunnan myötä älypuutarhojen käyttötarkoitus on laajentunut koko ajan, ja kasvatusmuoto on todettu sopivaksi muun muassa chileille ja lääkeyrteille. Jotkut kasvattavat Plantui-ruukuissaan laventelia, toiset taas tomaatintaimia.

– Nämä yksilötason innovaatiot ovat mahtava juttu! Yrityksenä taas olemme mukana projekteissa, jossa tutkitaan, miten patentoimaamme teknologiaa voisi jatkossa hyödyntää vertikaaliviljelyssä ja kasvattaa esimerkiksi marjoja ja hedelmiä, kertoo Plantuin toimitusjohtaja Piia Maaranen.

Plantuin älypuutarhat tarvitsevat toimiakseen vain vettä ja sähköä. Kasvit kasvatetaan joko sieme-nistä tai kasvikapseleista, sen mukaan halutaanko täysikokoisia kasveja vai miniversoja. Siemenistä kasvatettavat miniversot ovat uutuustuote, ja ne ovat syöntivalmiita jo viikossa. Moni hyödyntää niitä superfoodina, sillä niiden vitamiinipitoisuus on korkea.

Meidän yrityksemme tarina on vasta alussa, mutta mielestäni olemme hyvä esimerkki siitä, miten suomalaista teknologiaa osataan kaupallistaa. Hyvät yhteistyökumppanit ovat tässä erittäin tärkeitä.

Plantuin tuotteet ovat saaneet hyvän jalansijan Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, mutta esimerkiksi Singaporen ja Hongkongin kaltaiset suurkaupungit olisivat tuotteille huikea markkina. Katseet suunnataankin nimenomaan urbaaniin kaupunkiviljelyyn, ja yrityksen kasvua vahvistaa yhden maailman tunnetuimman kodinkonevalmistajan, Boschin kanssa vuonna 2020 tehty teknologialisenssisopimus. Se konkretisoituu vielä tämän vuoden aikana lanseerattavissa uutuustuotteissa.

– Boch tuo markkinoille oman sisäviljelytuotteensa, joka käyttää meidän patentoitua teknologiaamme. Se on meille huikea asia ja kuin sinetti, joka takaa tuotteidemme laadun. Yksi maailman suurimmista toimijoista haluaa käyttää juuri meidän luomaamme teknologiaa, iloitsee Maaranen.

Maaranen korostaa, että suomalaista osaamista ja teknologiaa pitää ylipäätään saada entistä enemmän esille.

– Vierailukeskus Joki on hyvä lokaatio sille, että yritykset pääsevät näyttämään osaamistaan ja voivat tehdä yhteistyötä, Maaranen jatkaa.

Plantui on hyödyntänyt Jokea muun muassa tuotelanseerauksissaan ja erilaisissa tilaisuuksissaan.

– Meidän yrityksemme tarina on vasta alussa, mutta mielestäni olemme hyvä esimerkki siitä, miten suomalaista teknologiaa osataan kaupallistaa. Hyvät yhteistyökumppanit ovat tässä erittäin tärkeitä.

Plantuin älypuutarha omaan kotiin

Nyt on erinomainen aika hankkia oma älypuutarha. Koodilla JOKI saat 10 % alennuksen ostoksistasi Plantuin verkkokaupassa.

Lue lisää | Yleistä