Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Maailman paras tiimi

Vastaus menestyksen salaisuuteen tipahtaa kuin siltä kuuluisalta apteekin hyllyltä. Awake.ai on Karno Tenovuon johtama start-up, joka on kasvanut tiedepuiston maaperässä alusta lähtien. Aikaisemmin Rolls Royce Ship Intelligence -liiketoimintaa vetänyt Tenovuo tietää mistä puhuu ja teot puhuvat puolestaan.

– Ihan ensimmäiseksi kirjoitimme reilun sadan sivun liiketoiminta- ja kehityssuunnitelman Awakea varten. Yhteisöllinen työtila Werstas palveli toimistona ja kirjoitimme tarkasti pitkälle tulevaisuuteen mitä tulemme eri vaiheissa tekemään, mitä osaamista tarvitsemme, keitä meillä on asiakkaana, miten rahoitus järjestetään ja niin edelleen. Ihan kaiken mitä vain osasimme tulevaisuudesta ajatella. Olennaista oli, ettemme rakenna vain yritystä, vaan luomme kokonaisen uuden ekosysteemin.

Fakta on, että tälläkin hetkellä rahtilaivat odottavat satamissa keskimäärin 40 % ajastaan ja kun ne liikkuvat, keskimäärin 40 % puuttuu niiden maksimikapasiteetista. Tehottomuudella on valtava taloudellinen ja ekologinen merkitys.

Avaa kansantajuisesti mitä te teette?

Teemme ohjelmistoja, jotka lisäävät satamien ja meriliikenteen älykkyyttä. Fakta on, että tälläkin hetkellä rahtilaivat odottavat satamissa keskimäärin 40 % ajastaan ja kun ne liikkuvat, keskimäärin 40 % puuttuu niiden maksimikapasiteetista. Tehottomuudella on valtava taloudellinen ja ekologinen merkitys. Ja vastaavasti sen parantamisessa on huima potentiaali niin liiketoiminnan kuin ympäristönkin kannalta. Meidän tehtävämme on kehittää järjestelmiä, joiden tuottamien tietojen ja palveluiden avulla laivojen ja satamien logistinen ketju voidaan optimoida. Teemme tiivistä yhteistyötä alan keskeisten toimijoiden kanssa ja kokonaisuudesta on rakentunut globaalistikin arvioituna ainutlaatuinen ekosysteemi.

Mitkä ovat Awaken suurimmat haasteet?

Niitä on kaksi; osaavat ihmiset ja pääoma. Meillä on tällä hetkellä töissä pari kymmentä omaa ja isomäärä huippuammattilaisia partneriyritysten kautta, mutta lisää tarvitaan heti. Tekoälyn ja softakehittäjien koulutukseen pitää Suomessa panostaa nopeasti, jotta pysymme digitalisaatiossa mukana, saati nousemme eturiviin. Toinen hidastava tekijä on pääoma. Globaalisti satama- ja meriliikennetoiminnan arvo lasketaan sadoissa miljardeissa. Siinä kentässä merkittäväksi toimijaksi tähtäävää alustayritys ja ekosysteemi tarvitsee merkittäviä pääomia.

Joki täydentää omaa toimistoamme erittäin hyvin. Käytämme Joen tiloja tiimien sisäisiin demoihin joka toinen viikko.

Kerro kumppanuudestanne Joen kanssa.

Teknologiakiinteistöjen kanssa on alusta lähtien ollut todella sujuvaa tehdä yhteistyötä. He ovat tukeneet kasvuamme sopivilla tiloilla ja Joki täydentää omaa toimistoamme erittäin hyvin. Käytämme Joen tiloja tiimien sisäisiin demoihin joka toinen viikko. Saamme samalla harjoitusta varsinkin Caven suuresta valkokankaasta asiakaspresentaatioihin ja arvokkaan esitystekniikan hyödyntämiseen. Suosittelen lämpimästi vastaavaa tapaa kaikille tiedepuiston yrityksille. Pidämme asiakastilaisuutemme Joessa ja myös tulevat ekosysteemitapahtumat järjestämme siellä.

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta meri?

Turun saaristo ja ainutlaatuinen kehitysympäristö.

Jatka lopuksi lausetta: Suosittelen Joen kumppanuutta, koska…

käytössämme on loistavat esitys- ja edustustilat, jollaisia ei ole järkevää pitää omassa vuokrassa.

Lue lisää | Kumppanit