Carita Varjonen
Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Meillä on nyt tapahtumannälkäinen yleisö

Ihan kuin ennen vanhaan! Tämän kommentin olen kuullut viime aikoina useammankin ihmisen suusta tapahtumissa kohdatessamme. Tapahtumajärjestäjät ovat kevään aikana aktivoituneet ja tapahtumia on todella riittänyt. Myös Joessa syksy näyttää pitkästä aikaan siltä kuin joskus ennen: varauksia tehdään paljon ja suunnitelmat ovat pitkällä.

Tapahtumajärjestäjien suuri haaste ovat kuitenkin ne ihmiset, jotka ovat jumiutuneet sohvalle tai keittiön pöydän taakse. Kuinka saada heidät paikan päälle ja kuinka tuottaa heille iloa, jota ihmisten kohtaamisista voi saada?

Ihmisten vaatimukset tapahtumia kohtaan ovat kasvaneet ja tapahtumat, joihin osallistutaan, valitaan nyt erityisellä huolella. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun tapahtumia suunnitellaan, sillä tarjontaa on ennätyksellisen paljon ja jotta kaikki löytävät kävijänsä, on tapahtumat kohdennettava entistä huolellisemmin tietylle yleisölle.

Trendi on jo pidemmän aikaa siirtynyt kohti vastuullista kuluttamista sekä palveluiden ja elämysten suosimista. Tämän myötä paikallisten tapahtumien ja yhteisöjen rooli korostuu. Tapahtumiin lentäminen tulee ehkä jossakin määrin vähenemään, mikä kannattaa huomioida tapahtumia suunniteltaessa; ammattimaiset etäyhteydet ovat tulleet jäädäkseen.

Meillä on nyt tapahtumannälkäinen yleisö, jonka odotukset pitää lunastaa. Halu, mahdollisuudet ja potentiaali ovat siis olemassa – tapahtumakävijät ja -järjestäjät haluavat käyttää rahaa palveluihin ja elämyksiin.

Tapahtumat kohdennettava entistä huolellisemmin tietylle yleisölle.

Katseiden kääntyessä paikan päällä järjestettäviin tapahtumiin, on hyvä pitää mielessä, että jotkin uusista muutoksista ovat tulleet pysyäkseen. Tarve on huomattu Joessakin, ja se näkyy investointisuunnitelmissa. Showroomin uudistus on pitkällä ja tila otetaan käyttöön heti kesän jälkeen. Tulette näkemään ja kokemaan elämyksen, joka vie lanseeraukset aivan uudelle tasolle! Puhumattakaan siitä, jos haluat tehdä lähetyksen Amerikan malliin, jossa kaikki on suurempaa.

Me Joessa haluamme auttaa järjestäjiä luomaan entistä parempia tapahtumia ja kokemuksia. Vaikka tapatumat olisivat vielä kuukausien päässä, on niiden suunnittelu hyvä aloittaa viimeistään nyt, vähintään varaamalla aika kalenterista ja tekemällä tilavaraus.

Minä aion kesän aikana käydä tapahtumissa imemässä kaiken sen positiivisen energian, mitä niillä on annettavana. Uusista ideoista riittää varmasti ammennettavaa teille kaikille, joten tavataan viimeistään syksyllä tapahtumasuunnittelun merkeissä!

Carita Varjonen

Lue lisää | Tapahtumat