Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Mitä kuuluu Joelle, Carita?

Joen avautumisesta tulee joulukuussa kuluneeksi vuosi. Vierailukeskuksen ensimmäiseen vuoteen on mahtunut mitä erilaisimpia tapahtumia seminaareista iltajuhliin ja workshopeihin. Mitä Jokeen nyt kuuluu, kumppanuussopimuksista ja kehittämisestä vastaava Carita Varjonen?

Onko ollut kiireinen vuosi?

Kyllä, Joki on löydetty hyvin! Tänä vuonna Joessa on järjestetty yli 260 tilaisuutta ja tilassa on vieraillut yhteensä yli 17 300 kävijää 82 eri maasta. Digishowroomissa Joen kumppaniyritysten esittelyjä on puolestaan katsottu lähes 16 000 kertaa. Kumppaniyritykset ovat myös ilahduttavasti alkaneet hyödyntää mahdollisuutta varata digishowroom yrityksen käyttöön vaikka päivittäin, mikä mahdollistaa esimerkiksi uusien tuotteiden esittelyn tilassa omalle tiimille. Onnistunut vuosi antaa meille erinomaiset edellytykset jatkaa Joen kehittämistä. Kehittämistä varten olen kerännyt runsaasti palautetta ja ideoita yhteistyökumppaneilta ja pyrkimyksemme on vastata niihin ensi vuonna.  

Kuinka yhteistyö kumppaniyritysten kanssa tapahtuu?

Pyrin tapaamaan kaikki Joen kumppaniyritykset vähintään kerran vuodessa ja tiedustelemaan heidän kokemuksiaan ja näkemyksiään Joesta ja sen kumppanuudesta. Keskustelut toimivat pohjana suunnitellessamme kumppanuuspakettien sisältöjä sekä ideoidessamme kumppanuusverkoston toiminnan kehittämistä. Nyt kun Joki on olemassa, meille on tärkeintä sen toiminnan kehittäminen ja kumppanien tarpeisiin vastaaminen. Autan kumppaneita myös suunnittelemaan tapahtumia, joita he voivat Joessa järjestää ja tarpeen vaatiessa tulen vaikka itsekin paikalle mikäli kumppanit sitä toivovat. Lisäksi järjestämme kumppaneille tarkoitettuja tapahtumia sekä pidämme yhteyttä sähköpostitse. Tärkeä osa viestintäämme ovat Joen nettisivut sekä Joen sosiaalisen median kanavat, joissa jaamme muun muassa juttuja kumppaniyrityksistä. Neuvoisinkin kaikkia seuraamaan Jokea Facebookissa tai Twitterissä, joista uudet jutut ja kuulumiset on helppo huomata.

Minkälaiset yritykset ovat kiinnostuneita Joen kumppanuudesta?

Joen kumppanuus kiinnostaa hyvin erilaisia yrityksiä. Yhtäältä siitä hyötyvät suuret yritykset, jotka järjestävät paljon tapahtumia. Toisaalta Joki toimii näyteikkunana kaikenkokoisille yrityksille, jotka haluavat esitellä omaa osaamistaan esimerkiksi potentiaalisten asiakkaiden tai työntekijöiden silmissä. Kolmas selkeä ryhmä ovat pienet yritykset, joilla ei ehkä itsellään ole edustamiseen soveltuvia tiloja ja jotka hyötyvät Joen kumppaniverkoston tuomista kontakteista.

Minkälaisia kumppanuustapahtumia Joessa on tänä vuonna järjestetty?

Keväällä järjestimme työn tulevaisuutta koskevan seminaarin, jossa oli puhumassa työelämän tulevaisuusguru Ilkka Halava. Tapahtuma oli erittäin suosittu ja jatkoimme teeman käsittelyä järjestämällä syksyllä tulevaisuusaiheisen workshopin yhdessä Joen kumppaniyritys Great Mindsin kanssa. Saimme molemmista tapahtumista hyvää palautetta sekä positiivista huomiota, mikä rohkaisee meitä myös ensi vuoden tapahtumien suunnittelussa.

Minkälaisia kumppanuustapahtumia ensi vuodeksi on suunnitteilla?

Aioimme tiivistää yhteistyötä tapahtumien suunnittelussa kumppaniyritysten kanssa, jolla pystymme varmistamaan, että tapahtumat vastaavat kumppaneiden toiveita. Meiltä on muun muassa toivottu rekrytointitapahtumaa, joten tulemme järjestämään sellaisen opiskelijayhteistyönä. Lisäksi aiomme järjestää erilaisia minitapahtumia, joita tulevat fasilitoimaan Joen kumppanit. Suunnitelmissamme on järjestää ensi vuonna useita erilaisia tapahtumia, joista kumppanit voivat sitten valita heitä eniten kiinnostavat sekä ohjata kutsuja eteenpäin yrityksen sisällä.

Onko Joen tiloihin tulossa muutoksia?

Joen aulaa tullaan ensi vuonna elävöittämään, sillä aulaan halutaan enemmän pöhinää. Aulaan tuodaan kalusteita, jotka mahdollistavat yhteisöllisen työskentelyn, jolloin aula voi toimia ponnahduslautana Werstas-jäsenyydelle. Joki tulee ensi vuonna myös laajenemaan DataCityn toiseen kerrokseen, jonne tulee erilaisia neuvottelutiloja sekä auditorio. Laajennuksella vastataan asiakkaiden kasvaviin neuvottelutilatarpeisiin, joita amfiteatteri ja workshop eivät yksin pysty täyttämään.

Haluatko tulla tutustumaan Jokeen tai kuulla lisää kumppanuuspaketeista? Ota yhteyttä Carita Varjoseen:

puh. 040 676 6037 tai carita.varjonen@teknologiakiinteistot.fi

Lue lisää | Yleistä