Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Miten työpaikasta rakennetaan vetovoimainen?

Tuoreita hedelmiä, puhdas pyyhe aamuisin ja minikirjasto. If rakentaa työhyvinvointia ja myönteistä työnantajamielikuvaa määrätietoisin satsauksin.

Kuvittele, että voisit jo kotona tarkistaa, onko työpiste, johon haluat tänään mennä, vapaana. Jos sinulla on asiaa esihenkilöllesi, voit vilkaista samalla, missä hän tänään työskentelee. Huomisen toimistolta kuulostavat ratkaisut ovat totta vakuutusyhtiö Ifissä jo nyt. Yritys on panostanut viime vuosina merkittävästi työhyvinvointiin sekä tilasuunnittelun että työkulttuurin muutosten kautta.

Turun Tiedepuistossa, Kupittaan aseman lähellä sijaitsevien kolmen toimistotornin katutasot ovat saaneet uuden ilmeen ja itse torneihin muutos etenee tulevana talvena. Muutoksen myötä työntekijöillä ei ole enää kiinteitä työpisteitä, vaan tarjolla on yhteisöllisiä työtiloja, joista voi valita sopivan paikan sen mukaan, millaisessa tilassa haluaa työskennellä. Vapaana olevia tiloja voi tutkailla älysovelluksen kautta ja halutessaan sijaintinsa voi ilmoittaa sovelluksessa myös muille.

– Vakuutusalaa pidetään usein konservatiivisena, mutta meidän työympäristömme on hyvin moderni ja olemme käyttäneet paljon palvelumuotoilun keinoja sen kehittämiseksi. Tarkoituksena on kasvattaa yhteisöllisyyden tunnetta ja rakentaa ajatusta, että teet työtä koko Ifille, et vain tietylle tiimille, kertoo Anne Ketola, Head of Facility Services, Premises Finland.

Taistelu osaajista on tänä päivänä kovaa ja If on halunnut tietoisesti brändäytyä houkuttelevaksi työpaikaksi. Ifin Espoon toimistolle on tänä vuonna myönnetty ensimmäisenä suomalaisena isona konsernina WELL-sertifiointijärjestelmän korkein Platinum-sertifikaatti sekä WELL Health-Safety Rating -sertifikaatti, joka on tunnustus terveellisestä työympäristöstä. Nyt Espoon oppeja sovelletaan koko Suomessa ja prosessin tukena on työhön varta vasten palkattu projektipäällikkö.

Turun Ifissä henkilöstön hyvinvointia tuetaan toimivien tilojen lisäksi monenlaisin konkreettisin teoin. Henkilökunta on päässyt valitsemaan uudistuvien tilojen pintamateriaaleja, äänestänyt kokoushuoneiden uusista nimistä ja valinnut kahvihuoneen rentoutumishetkiin biljardipöydän. Henkilökunnan tiloista löytyy myös minikirjasto, joka on toteutettu yhteistyössä Turun Kansallisen Kirjakaupan kanssa.

Perinteisistä palaveripullista on luovuttu lähes kokonaan, sen sijaan vieraat voivat poimia pientä purtavaa heille tarkoitetusta vitriinistä. Omalle väelle on tarjolla tuoreita hedelmiä, joita voi nauttia vapaasti.

Koska työntekijöiden toivotaan tulevan toimistolle muuten kuin omalla autolla, tarjolla on sisäparkki polkupyörille, uusitut sosiaalitilat ja puhtaita pyyhkeitä, joista yhden voi napata käyttöönsä suihkun jälkeen ja laittaa sen sitten pyykkikoppaan.

– Haluamme toimia vastuullisesti kaikessa mitä teemme. Työtä on tehty pitkäjänteisesti ja nyt voimme tulla julkisuuteen asian kanssa. Tavoitteena on luoda asioita, joista tulee vau-efekti ja työntekijöillemme sellainen olo, että he ovat ylpeitä ollessaan Ifillä töissä, summaa Ketola.

Haastattelu on julkaistu syksyllä 2022 ilmestyneessä Joen sidosryhmälehti Bizissä. Haluatko seuraavan Biz -lehden suoraan kotiin tai toimistollesi? Tilaa seuraava numero täältä.

Lue lisää | Kumppanit