Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Parhaat naapurit

Turun ammattikorkeakoulu on Kupittaalla kuin kotonaan ja mitäpä koti olisi ilman toimivia naapurisuhteita. Turun ammattikorkeakoulu ja Joki ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään ja pääsimme kysymään tarkemmin kumppanuudesta koulun talousjohtajalta, Ulla-Maija Lakalta.

Hei Ulla-Maija, mitä kuuluu?
Kiitos, kuuluu oikein hyvää. Siirryin etätöihin jo maaliskuussa ja työtapa on tuntunut luontevalta. Tiedepuistossa olen käynyt aina silloin tällöin.

Mitä kaikkea työhösi kuuluu?
Turun ammattikorkeakoulun talousjohtajana talousasiat ovat tietysti toimenkuvani ytimessä. Vuosien varrella tehtäväkenttä on toki muuttunut ja laajentunut, erityisesti vuoden 2014 jälkeen jolloin Turun ammattikorkeakoulusta tuli osakeyhtiö. Talouden lisäksi vastuulleni kuuluvat toiminnanohjaus ja laatu, kiinteistöhallinto sekä laki- ja sopimusasiat. Juuri nyt teemme tilinpäätöstä viime vuodelta, valmistaudumme kuuden vuoden välein tehtävään auditointiin ja kehitämme raportointia. Monessa mielenkiintoisessa saan siis olla mukana. Yksin tätä kaikkea ei tietenkään ehtisi tehdä, mutta meillä on onneksi aivan upeat tiimit ja päälliköt, josta olen todella ylpeä.

Turun AMK on Joki-kumppaniyritys. Kerro kumppanuudesta tarkemmin.
Olemme olleet mukana Joen toiminnassa jo rakennusvaiheesta lähtien. Joki on mielestäni koko tiedepuiston sydän ja erittäin tärkeä osa kokonaisuutta. Meille Joki merkitsee verkottumista ja oman toimintamme ja osaamisemme esillä oloa. Koulumme ydintehtäviä ovat koulutus, soveltava tutkimus- ja taiteellinen toiminta sekä aluevaikuttavuus. Näistä erityisesti kahta viimeistä Joki-kumppanuus tukee erinomaisesti.

Mikä tilaisuus Joessa on jäänyt erityisesti mieleesi?
Monikin ja oikeastaan kaikki keskustelufoorumit ja aamiaistilaisuudet ovat aina antaneet jotain uutta ajateltavaa. Yksi mieleenpainuvimmasta oli Esko Valtaojan esiintyminen. Myös Turku Science Parkin ja Turun Teknologiakiinteistöjen tasavuosijuhlat olivat todella onnistuneita tapahtumia. Uskon, että myös me kouluna olemme saaneet tuotua itseämme ja osaamistamme esille hyvin esille Joen eri tilaisuuksissa.

Meille Joki merkitsee verkottumista ja oman toimintamme ja osaamisemme esillä oloa. Koulumme ydintehtäviä ovat koulutus, soveltava tutkimus- ja taiteellinen toiminta sekä aluevaikuttavuus. Näistä erityisesti kahta viimeistä Joki-kumppanuus tukee erinomaisesti.

Miten kehittäisit Joen toimintaa?
En osaa heti sanoa Joen kehittämisestä, mutta omalta osaltamme tulemme lähitulevaisuudessa kehittämään Showroomissa esillä olevaa materiaaliamme. Tarkoituksena on tuoda esille entistäkin vahvemmin Turun ammattikorkeakoulun ainutlaatuista osaamista ja vetovoimatekijöitä.

Kerro jotain itsestäsi mitä todennäköisesti suurin osa sinut tuntevista ei tiedä.
Neljä vuotta sitten perheeseemme saapui kuningattareksi Yorkshireterrieri Zia.  Zia hoitaa täsmällisesti joka aamu kello 6 tärkeää herätyskellon tehtävää ja silloin on lähdettävä ulos, satoi tai paistoi….

Jatka lopuksi lausetta: Suosittelen Joen kumppanuutta, koska…
…joki sijaitsee tiedepuiston sydämessä. Joki on erinomainen olohuone oman organisaation osaamisen jakamiselle.

Lue lisää | Kumppanit