Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Sofia Zidan taidenäyttely tulee Jokeen

Sofia Zida tuo värikkään taidenäyttelyn Turkuun Vierailukeskus Jokeen 30.9.2022-16.10.2022.

Näyttelyssä on tarjolla Sofian oman tyylin mukaista abstraktia maalaustaidetta, sisustustaidetta, sekä myöskin muutamia Andy McCoyn kanssa yhdessä tehtyjä tauluja ja maalattuja hattuja. Yksi näyttelyn odotetuin taulu onkin heidän pitkään yhdessä valmisteltu ”Like a father like a daughter” taulu, jota Sofia kuvailee hyvin henkilökohtaiseksi, heidän näköisekseen ja rohkeaksi teokseksi.

Yksi osa näyttelystä keskittyy Sofian lanseeraamaan ”Käännekohta” sarjaan.

Käännekohta-sarjassa tunnetut henkilöt kertovat heidän elämänsä käännekohdasta tai käännekohdista. Turussa mukana ovat mielenkiintoiset Andy McCoy, Sami Saari, Mikko Kouki ja Mikko Lehtinen.

Käännekohta-sarjassa ideana on ollut maalata tauluksi haastateltavien henkilöiden tarinat ja tunteet, jotka tilanteesta välittyivät. Sofia otti jokaisesta henkilöstä myös mustavalkoisen valokuvan ja näyttelykokonaisuus muodostuukin valokuvan, taidemaalauksen ja tarinan yhdistelmästä.

Sofia Zida on itseoppinut taiteilija, sekä muusikko. Kankaalle Zida purkaa surut, ilot, onnistumiset, menetykset, pettymykset sekä kaiken rakkauden, jota hän kokee värien ja muotojen kautta. Teokset käsittelevät tunteita ja Zidan latinalaistaustaa erityisesti värimaailman kautta. Maalaukset ovat räiskyviä, täynnä vapautta, elämää ja iloa sekä myöskin surua.

Taidenäyttely sijaitsee Vierailukeskus Joen toisen kerroksen vaihtuvien näyttelyiden tilassa.

Näyttely on avoinna yleisölle perjantaista 30.9 2022 klo 18 alkaen, jolloin myös taiteilija on paikalla yhdessä Andy McCoyn kanssa.

Näyttelyn aukioloajat:

30.9.2022 kello 18 – 21

1.10. – 16.10.2022 Arkisin kello 12 – 16, viikonloppuisin kello 12 – 16.

Lue lisää | Tapahtumat