Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Suuntana Joki? Tästä vinkit saapumiseen!

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki sijaitsee keskeisellä paikalla Turun Tiedepuistossa. Jokeen pääsee helposti, tulit sitten junalla, autolla tai bussilla. Ota tästä jutusta talteen käytännön vinkit, joilla saavut Jokeen vaivattomasti Helsingistä ja Turun keskustasta.

Moottoritietä pitkin

Matkatessasi Jokeen Helsingin moottoritietä pitkin voit ajaa rauhassa Kalevanrampille asti, josta käännyt Kupittaan suuntaan. Moottoritieltä on Jokeen vain 400 metrin matka, joten perillä olet tuossa tuokiossa. Joen läheisyydestä löytyy parisataa ympärivuorokautista vieraspaikkaa. Pysäköinti on maksullista, ja onnistuu Taskuparkki-mobiilisovelluksessa, joka kannattaa ladata etukäteen. Voit pysäköidä autosi joko BioCityn parkkihalliin, jonne ajetaan Joukahaisenkadun kautta, tai Lemminkäisenkadun varrella sijaitseville vieraspysäköintipaikoille. Lemminkäisenkadulla sijaitsevat Tahkonaukion sekä EduCityn vieraspysäköintipaikat. BioCityn parkkihallista pääset Jokeen suoraan sisäkautta, ja Tahkonaukiolta sekä EduCityn hiekkakentältä on Jokeen vain kivenheiton verran kävelyä.

Joen läheisyydestä löytyy parisataa ympärivuorokautista vieraspaikkaa.

Junalla Helsingistä

Kaikki Helsingin suunnasta saapuvat junat pysähtyvät Kupittaan asemalla parinsadan metrin päässä Joesta. Voit siis keskittyä rauhassa aamukahviisi, päivän uutisiin tai lempipodcastiisi, kunnes kuulutus ilmoittaa junan pysähtyvän Kupittaalla. Noustuasi asemalaiturilta kulje viereisen Neo-sairaalan kohdalta Joukahaisenkadulle, josta pääset Tiedepuistokorttelin sisäpihan kautta Jokeen parissa minuutissa. Joen pyöreä laajennusosa keskellä korttelia toimii maamerkkinä, josta et voi erehtyä.

Turun keskustasta

Turun keskustasta kävelee Jokeen noin puoli tuntia. Helpoiten matka taittuu bussilla, sillä Turun tiedepuiston läheisyyteen pääsee keskustasta useilla eri linjoilla ilman vaihtoja. Lemminkäisenkatua kulkevat linjat 32A, 60 ja 221, joiden Datacity-niminen pysäkki on Vierailukeskus Joen kohdalla. Tykistökadun puolelta kulkevat linjat 32 ja 42, joiden lähin pysäkki on nimeltään Kupittaan asema. Aikataulut sekä lisätietoa pysäkeistä ja reiteistä löytyy Turun seudun joukkoliikenne Fölin nettisivuilta. Jos sinulla ei ole bussikorttia, kannattaa ladata puhelimeesi Föli-sovellus, jolla maksat matkasi vaivattomasti.

Lue lisää | Yleistä