Teknologiayritys Hidex innostui Joesta heti ensimmäisten joukossa

Turkulainen teknologiayritys Hidex Oy oli eräs ensimmäisiä Joen kumppaniksi lähteneitä yrityksiä. Mitä Hidex tekee ja mikä sai sen toimitusjohtajan Ville Haaslahden aikoinaan innostumaan Joesta? Entä mihin Hidex aikoo Jokea käyttää?

Mikä on Hidex ja mitä se tekee, yhtiön toimitusjohtaja Ville Haaslahti?
Hidex on Turun alueella toimiva mittalaitevalmistaja. Valmistamme laitteita lääketeollisuuden, ympäristövalvonnan sekä lääketieteellisen tutkimuksen ja ydinvoimaan liittyvien teknologioiden käyttöön. Hidexin tuotteita käytetään maailman johtavissa laboratorioissa parantamaan muun muassa lääketutkimusta, ydinvoiman turvallisuutta ja ympäristön suojelua.

Missä Hidex toimii?
Toimistomme sijaitsee Lemminkäisenkadulla High Tech Centre 4:ssä. Yrityksen toiminta alkoi 25 vuotta sitten DataCityssä, josta olemme pikku hiljaa siirtyneet suurempiin tiloihin täällä tiedepuiston alueella.

Paljonko Hidexillä on työntekijöitä?
Hidex on pk-yritys, jossa työskentelee parikymmentä ihmistä. Lisäksi työllistämme yhteistyöverkostomme kautta noin 50 henkeä, sillä ostamme paljon ohjelmistosuunnittelu-, mekaniikkasuunnittelu-, muotoilu- ja markkinointipalveluita alihankintana. Meillä on kiinteät suhteet yhteistyöverkostomme kanssa ja valtaosa tuotannostamme tapahtuu täällä Turussa. Pääyhteistyökumppaneitamme ovat Turun Tekotekniikka, Mariachi ja Labrox, jotka valmistavat laitteitamme ja tuottavat suunnittelupalveluita.

Missä päämarkkinanne ovat?
Tuotteistamme 98 prosenttia menee vientiin. Suurimpia vientikohteitamme ovat Pohjois-Amerikka, Eurooppa sekä Aasiassa Etelä-Korea, Japani, Kiina, Australia, Singapore ja Taiwan.

Minkälainen tapahtuma teillä on täällä Joessa käynnissä?
Meneillään on kansainvälinen markkinointikokous, jossa on paikalla jakelijoitamme ja asiakkaitamme. Käymme läpi tuotteitamme ja teemme tuotejulkistuksia. Suurin osa osallistujista on omistajayrittäjävetoisia yrityksiä. Lisäksi paikalla on muutamia suurempia firmoja, joiden kanssa teemme yhteistyötä tuotteiden ja ohjelmistojen kanssa.

Mikä sai Hidexin lähtemään Joen kumppaniksi?
Innostuin Joesta heti kun näin siitä ensimmäisiä havainnekuvia. Olimme järjestäneet 15 vuoden ajan markkinointikokouksiamme Turussa erilaisissa hotelleissa, kokouskeskuksissa sekä yliopiston ja Åbo Akademin tiloissa, mutta pysyvää paikkaa tapahtumallemme emme olleet löytäneet. Joki vastasi tarpeeseemme saada käyttöön edustava tila markkinointikokouksille, joten otin heti havainnekuvat nähtyäni yhteyttä Teknologiakiinteistöihin, jolloin Hidexistä tuli yksi ensimmäisiä Joen kumppaniksi ryhtyneitä yrityksiä.

Mihin aiotte jatkossa käyttää Jokea?
Aiomme järjestää vuosittaiset markkinointikokouksemme jatkossa Joessa, sillä täällä pystymme yhdistämään kokous- ja näyttelytilan ja voimme tuoda tuotteemme tänne tapahtumaa varten. Joki on erittäin näyttävä ja koemme, että tapahtuman järjestäminen täällä parantaa yrityksemme arvoa.

On myös mahdollista, että pidämme täällä jatkossa asiakas- ja käyttäjäryhmätapaamisia, mutta niiden järjestämisessä haasteita tuo osallistujien mahdollisuudet matkustaa Suomeen asti. Tästä syystä järjestämme niitä yleensä Saksassa, jonne osallistujien on nopeampaa ja edullisempaa saapua.

Lue lisää | Kumppanit