Vincit – ohjelmistokehitysyhtiö, jota asiakkaat rakastavat

Palkittu palvelumuotoilu- ja ohjelmistokehitysyhtiö Vincit perusti toimiston Turkuun vuosi sitten ja työllistää tällä hetkellä kaupungissa 80 alansa huipputekijää. Mikä sai kovaa vauhtia kasvavan yrityksen ryhtymään Joen kumppaniksi ja minkälaisiin tilaisuuksiin Vincit aikoo Jokea käyttää?

Mikä on Vincit, yhtiön Turun toimistoa vetävä Matti Rauhala?

Vincit on vuonna 2007 perustettu, kovaa vauhtia kasvava ohjelmistokehitysyhtiö, joka toimii Tampereella, Helsingissä ja Turussa sekä Yhdysvalloissa. Yhtiön asiakkaat ovat pääasiassa suuria ja keskisuuria yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita. Vincitin viime vuoden liikevaihto oli 41,1 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 400 ihmistä.

Mistä Vincitin huikea menestys johtuu?

Menestyksen takana on kaksi asiaa: tyytyväiset työntekijät ja asiakkaat. Jokaisen vincitläisen mielestä Vincit on kokonaisuudessaan erinomainen työpaikka. Yhtiö on valittu Great Place to Work -kilpailussa niin Euroopan kuin Suomenkin parhaaksi työpaikaksi. Myös asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa, sillä 100 % asiakkaistamme suosittelisi meitä kollegalleen. Näistä lähtökohdista on vaikea olla onnistumatta.

Kuinka työntekijät saadaan viihtymään niin hyvin?

Jokaista työntekijää ja jokaisen mielipidettä arvostetaan Vincitillä. Kaikesta voidaan keskustella ja kaikkiin asioihin löytyy erilaisia mielipiteitä. Näkisin, että tärkeää viihtyvyydessä ja kulttuurin muodostumisessa on se, että saamme olla asioista eri mieltä, mutta rakentavalla tavalla. Pystymme lisäksi tekemään päätöksiä tehokkaasti. Kun asioista on keskusteltu ja päätöksenteko tapahtuu läpinäkyvästi ja kollegaa kunnioittavasti, ollaan mielestäni hyvällä polulla kohti tyytyväisempiä työntekijöitä ja voimaannuttavia maanantaiaamuja.

Mikä on reseptinne 100 prosenttisen tyytyväisiin asiakkaisiin?

Kun maanantaina töihin tulee osaava, motivoitunut ja hyvällä asenteella liikkeellä oleva tiimi, ei voi syntyä kuin hienoa jälkeä ja tyytyväisiä asiakkaita. Uskon, että tyytyväiset työntekijät ovat kaiken lähtökohta. Vincitillä satsataan merkittävästi rekrytointiin sekä siihen, että oikeat ihmiset tulevat Vincitille. Meillä se tarkoittaa sitä, että kaikki Vincitillä työskentelevät ihmiset ovat paitsi oman alansa huipputekijöitä myös erittäin hyviä kommunikoimaan. Hyvä vuorovaikutus ja selkeät tavoitteet ovat merkittävässä roolissa jokaisessa menestyshankkeessa.

Missä Vincitin Turun toimisto sijaitsee?

Turun toimistomme sijaitsee Helsinginkadun varrella jokirannassa. Muutimme sinne kesällä Turun tiedepuistosta, jossa tilamme kävivät liian ahtaiksi Turun toimiston työntekijämäärän kasvettua kolmesta 80:een. Olisimme mieluusti pysyneet tiedepuistossa, mutta riittävän suurta toimistoa ei valitettavasti ollut tarjolla.

Mikä sai Vincitin lähtemään Joen kumppaniksi?

Joki istuu toimintaamme ja tarpeisiimme todella hyvin, sillä kaipaisimme edustavaa tilaa, jossa voisimme järjestää tapahtumia. Myös Joen tarjoama näkyvyys sekä verkostoituminen muiden kumppaniyritysten kanssa kiinnosti meitä, sillä haluamme tehdä Vincitiä tutuksi Turussa niin potentiaalisille asiakkaille, työntekijöille kuin yhteistyökumppaneillekin.

Mihin aioitte Jokea käyttää?

Aiomme järjestää cave-teatterissa vuosittaisia Teatime -tapahtumia, joissa asiantuntijamme kertovat ohjelmistoalaan liittyvistä ajankohtaisista ja kiinnostavaista aiheista. Tapahtumat ovat hyvin suosittuja, sillä ne tarjoavat kuulijoille uusia näkökulmia ja vinkkejä oman osaamisen kehittämiseen. Teatimen osallistujat ovat yleensä opiskelijoita, ohjelmistoalalla työskenteleviä ihmisiä tai asiakkaitamme. Järjestämme teehetkiä parantaaksemme näkyvyyttämme ja lisäksi ne toimivat rekrytointitilaisuuksina Vincitille. 

Tulemme myös järjestämään amphiteatterissa projektiretropalavereita, joissa pohdimme yhdessä asiakkaan kanssa, kuinka toteuttamamme hanke sujui. Projektiretropalaverien tarkoituksena on oppia niin onnistumisista kuin virheistäkin sekä siirtää hyvinä pidettyjä käytäntöjä seuraaviin hankkeisiin.

Lue lisää | Kumppanit