Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

WTC auttaa kansainvälistymään

WTC Turku ry kokoaa yhteen ne alueen yritykset, jotka haluavat kansainvälistyä, ja ne yritykset ja tahot, jotka voivat tuottaa palveluita kansainvälistyville yrityksille.

WTC Turku on toiminut viimeiset kolme vuotta Turun Tiedepuiston alueella, ja Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki on nykyisin Turun WTC:n kotipesä.

– Pidämme tilaisuuksia ja tapahtumia sekä kutsumme vieraita Jokeen tutustumaan toimintaamme ja Vierailukeskuksen mahdollisuuksiin. Tärkeä osa toimintaamme ovat asiantuntijoiden esiintymiset, ja nyt korona-aikana olemme tehneet Joesta myös striimejä ja podcasteja. Jatkossakin tämä mahdollistaa helposti myös kansainväliset yhteydet. Joki on näyttävä, monipuolinen tila, jonne voi tuoda kenet tahansa, kehuu WTC Turun operatiivinen johtaja Jani Rusi.

Joen kumppaniyritykset saavat Rusilta myös maksutonta konsultaatioapua kansainvälistymisen alkuaskeliin liittyvissä kysymyksissä.

– Tämä yhteistyö on otettu todella ilolla vastaan, Rusi kertoo.

Kansainväliseen verkostoon kuuluva WTC on toiminut Turussa jo vuodesta 1994. Taustalla oleva WTC Association toimii 92 maassa ja yli 300 kaupungissa. Nykyisin WTC Turku toimii Turun kauppakamarin, Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Turku Science Park Oy:n alaisuudessa, näitä tahoja edustavan hallituksen ohjauksessa. Tärkeitä kumppaneita ovat myös Ely-keskus ja Business Finland.

Visionamme on olla voima, joka kokoaa yhteen Turun seudulla toimivat yritykset, jotka haluavat kansainvälistyä.

Jani Rusi, WTC Turku

WTC:n toiminnan ydin on tukea kansainvälistymistä tavoittelevia yrityksiä ja toimijoita saattamalla näitä yhteen. WTC tarjoaa jäsenilleen kansainvälisiä kontakteja, tietoa, tapahtumia ja koulutusta. Kehittyvä WTC Turku toimii maakunnallisena koordinaattorina kansainvälistymisen edistämisessä.

– Visionamme on olla voima, joka kokoaa yhteen Turun seudulla toimivat yritykset, jotka haluavat kansainvälistyä, ja auttaa heitä. WTC ei lähtökohtaisesti itse tuota palveluita, vaan yhdistää palveluntuottajat ja niiden tarvitsijat – tarvittaessa myös globaalilla tasolla, sanoo Rusi.

Haastattelu on julkaistu keväällä 2021 ilmestyneessä Joen sidosryhmälehti Bizissä. Haluatko tilata Bizin suoraan kotiin tai toimistoon? Tilaa se maksutta täältä.

Lue lisää | Kumppanit