Hybriditapahtuma yhdistää liven ja virtuaalin
Hybriditapahtumat ovat tulleet jäädäkseen. Uuteen tilanteeseen voi nyt reagoida suunnittelemalla tapahtuman, johon voi osallistua sekä paikan päällä, että verkossa. Miksi tapahtumat kannattaa perumisen sijaan järjestää uudella tavalla ja mitä tapahtumajärjestäjän pitää ottaa huomioon?
Kun perinteinen osallistuminen ja virtuaalitapahtuma yhdistyvät, syntyy hybriditapahtuma. Oikein järjestetyssä hybriditapahtumassa yhdistyvät molempien osallistumistapojen parhaat puolet. Olet siis suunnittelemassa koulutuspäivää, asiakastilaisuutta, virtuaalista pikkujoulua tai asiantuntijoiden striimauslähetystä, voi hybridi olla juuri oikea vaihtoehto sinulle.
Virtaa tapahtumaasi hybridistä
Tapahtumat eivät tule palautumaan ennalleen ainakaan lähitulevaisuudessa, joten tapahtumajärjestäjät joutuvat pohtimaan vaihtoehtoisia tapoja perinteisen toteutuksen rinnalle. Virtuaalisuuden lisääminen livetapahtuman tueksi antaa mahdollisuuden kokeilla uutta ja luoda uudenlaisia kohtaamisia asiakkaiden kanssa. Virtuaalisesti on mahdollista koskettaa, tavoittaa ja vaikuttaa – aivan kuten livetapahtumassakin.
Kokoontumisrajoituksista uusiin mahdollisuuksiin
Rajoituksista huolimatta tapahtumien tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia. Osallistua voi pitkänkin matkan päästä ja tapahtumia voi seurata oman kotisohvan lämmöstä. Hybriditapahtumalla on mahdollisuus osallistaa laajemmin kuin pelkällä livetapahtumalla, mikä voi tarkoittaa yleisömäärän kasvua ja kohderyhmän parempaa tavoittamista.
Virtuaalisesti on mahdollista koskettaa, tavoittaa ja vaikuttaa – aivan kuten livetapahtumassakin.
Esiintyjien puheenvuorojen kuvaaminen etukäteen tuo joustavuutta tapahtuman aikatauluun. Virtuaalisuuden tuominen osaksi tapahtumia pidentää tapahtuman elinkaarta ja mahdollistaa materiaaliin käsiksi pääsemisen tallenteen muodossa myös tapahtuman jälkeen. Osallistujat kiittävät, kun mielenkiintoisista esityksistä ei tarvitse valita vain toista.
Osallistujalähtöisyys suunnittelun perustana
Suunnittelussa on alusta asti otettava huomioon, että tapahtumalla on kaksi yleisöä. Hybriditapahtuman suunnitteluun kannattaakin ottaa mukaan ammattilaiset, jotta kokemus on laadukas kaikille osallistujille. Kutsulistat, osallistumismuodon muuttaminen, virtuaaliosallistujien viestintä, tekninen toteutus ja esiintyjien ohjeistus – kaikessa on huomioitava eri tavoilla osallistuvat vieraat.
Huomiota täytyy kiinnittää myös yleisön osallistumismahdollisuuksiin. Yksipuolisen esityksen seuraamisen lisäksi keskustelu ja kysymysten esittäminen on tehtävä helpoksi. Mahdollisuuksia on monia; matchmaking, virtuaalinen kohtaamisalusta tai chatboksi.
Ammattilaiset vastaamassa tarpeisiisi
Fakta on se, että tapahtumien järjestäminen tulee muuttumaan, tapahtuu paluu ”normaaliin” pian tai vasta vuoden päästä. Kokonaan livetapahtumiin palaaminen tulee tapahtumaan asteittain, eikä virtuaalisuus varmasti katoa tapahtumista pitkään aikaan. Joen yhteistyöverkostosta saat tapahtumaasi suunnittelun, tekniikan ja ammattilaiset paikan päälle varmistamaan, että tapahtuma onnistuu toiveidesi mukaisesti.
Joen Cave-teatteri on todettu toimivaksi tilaksi niin hybridi- kuin virtuaalitapahtumille. Putous-auditorion streamausmahdollisuus mahdollistaa virtuaalitapahtuman järjestämisen nopeallakin aikataululla. Kaikkea ei voi lykätä eteenpäin, joten nyt on oikea aika alkaa suunnitella tapahtumasi toteutusmahdollisuuksia. Keksitään yhdessä tapahtumallesi toimiva ratkaisu!