Joen kumppaniyritys Great Minds hyödyntää uniikkeja puitteita

Turun tiedepuistossa toimiva Great Minds valmentaa yrityksiä rakentamaan itse oman tulevaisuutensa. Miksi Great Minds liittyi Joen kumppaniksi ja mitä erityistä Joki tarjoaa Great Mindsin valmennuksiin?

Mikä on Great Minds ja mitä se tekee, yhtiön toimitusjohtaja Kirsi Kostia ja futuristi Niko Herlin?

Perinteisellä luokituksella olemme liikkeenjohdon konsultteja, mutta kuten sloganimme ”Think Unlike” kertoo, eroavat palvelumme monessa suhteessa totutusta. Uskomme positiivisen tulevaisuuskuvan innostavaan voimaan ja autamme asiakkaitamme näkemään erilaisia vaihtoehtoja. Yleensä tulevaisuustyöskentely liittyy strategiatyöhön. Tärkeää on myös strategian vieminen arkeen ja muutoskuntoisuuden kehittäminen.

Kuinka muutoskuntoisuutta käytännössä kehitetään?

Toimintatapamme on osallistava eli usein toteutamme työpajoja, joissa ohjaamme ja autamme asiakkaitamme itse oivaltamaan ratkaisuja. Yhdellä työpajalla päästään hyvään alkuun, mutta parhaaseen tulokseen päästään 2-5 työpajan sarjalla, jolloin asioiden sulatteluun ja kokeiluihin jää aikaa. Työpajat ovat innostavia sykäyksiä kehitystyössä, mutta varsinainen työ muutosten aikaansaamiseksi ja juurruttamiseksi tehdään arjessa.

Kuinka yritys voi itse parantaa omaa tulevaisuuskuntoisuuttaan?

Tulevaisuus- ja strategiatyöskentelyyn on hyvä osallistaa koko henkilöstö. Porukassa on voimaa ja yhteinen tulevaisuuden unelmointi luo yhteishenkeä. Omien strategisten valintojen rinnalle kannattaa tuoda erilaisia vaihtoehtoja. Entä jos tilauksia tuleekin ennätyksellisen paljon, mitä sitten tehdään? Tai miten toimitaan, jos tapahtuukin jotain yllättävää, esimerkiksi teknologiat kehittyvät tai tulee uusia kilpailijoita? Tulevaisuuskuntoisuus on kestävyyslaji ja sitä rakennetaan pikkuhiljaa. Osallistaminen vaatii totuttelua ja uudenlaisia rooleja niin johdolta kuin muultakin henkilöstöltä.

Minkälaisille yrityksille erityisesti suosittelette tulevaisuuskuntoisuuden kehittämistä?

Kaikille yrityksille! Tosin todennäköisesti alat, joilla toimintatavat ovat olleet hyvin vakiintuneita, tulevat ennemmin tai myöhemmin kokemaan isoja muutoksia tai jokin uusi toimija lähtee haastamaan totuttuja bisnesmalleja. Uberin ja Airbnbn:n kaltaisten toimijoiden tulo markkinoille tulee väistämättä ravistelemaan yrityksiä toimialasta riippumatta. Myös yritykset, jotka ovat olleet alalla pitkään ja menestyneet, saattavat jäädä jumiin omaan menestymisen malliinsa. Jatkuva uudistuminen on tärkeää kaikille yrityksille. On helpompaa kehittää vähitellen kuin ensin joutua vaikeuksiin ja sitten yrittää nopeasti kääntää kelkkansa.

Missä Great Minds toimii?

Toimistomme sijaitsee Werstaassa, ElectroCityn viidennessä kerroksessa. Meillä on Werstaassa oma huone, jonka lisäksi hyödynnämme Werstaan neuvottelutiloja, työkahviloita ja hiljaisia huoneita. Yhteisöllinen työtila sopii yrityksellemme, sillä kohtaamiset muiden yritysten ja ihmisten kanssa tuovat arvokkaita kontakteja. On myös mielenkiintoista ja innostavaa olla osa dynaamista ja modernia kasvuyhteisöä.

Mikä sai Great Mindsin lähtemään Joen kumppaniksi?

Innostuimme valtavasti heti kun kuulimme Joen rakentamisesta Turun tiedepuistoon. Pyrimme työpajoja järjestäessämme hyödyntämään tiloja, jotka mahdollistavat ryhmätyöskentelyn ja innostavat ihmisiä innovoimaan ja ideoimaan. Joen kolmannessa kerroksessa sijaitseva, kokonaisen kerroksen kattava workshop -tila, on täysin uniikki ja tarjoaa poikkeuksellisen vaihtoehdon perinteisille hotellikabineteille, joten meille oli selvää, että ryhdymme Joen kumppaniksi. Meistä on myös hienoa saada näkyvyyttä Joessa; uskomme tiedepuiston vetovoimaan ja Joen kumppanuus on tärkeä osa läsnäoloamme alueella.

Mihin aiotte käyttää Jokea?

Aiomme järjestää Joessa erilaisia valmennuksia ja tilaisuuksia, joihin kutsumme asiakkaitamme oppimaan kanssamme. Lisäksi suosimme Jokea järjestäessämme työpajoja asiakkaillemme, sillä tila tukee ryhmätyöskentelyä ja antaa tavallisia konferenssi- tai neuvotteluhuoneita paremmat edellytykset monimuotoiseen kehittämistoimintaan.

Uskallatko katsoa silmiin omaa tulevaisuuskuntoisuuttasi? Miltä näyttää sinun, yrityksesi tai koko työelämän tulevaisuus? Tiistaina 2.10. järjestetään Joen workshop-tilassa kumppaniyrityksille tarkoitettu tulevaisuusaamu, jossa työstetään osallistujien tulevaisuuskuntoisuutta Great Mindsin johdolla. Seuraa sähköpostiasi ja ilmoittaudu mukaan, paikkoja on rajoitetusti.

Lue lisää | Yleistä