Näin syntyy ikimuistoinen virtuaalitapahtuma

Miten järjestän virtuaalitapahtuman, jonka osallistujat muistavat? Miten saan yleisön innostumaan aiheestani? Mitä kaikkea minun on osattava ennen virtuaalitapahtuman järjestämistä? Parhaimmillaan virtuaalitapahtumassa otetaan huomioon kaikki samat aistit kuin normaalissakin tapahtumassa. Joen vinkeillä pääset alkuun oman tapahtumasi viemisessä verkkoon.

Sisällön merkitys tärkeämpää kuin koskaan
Tapahtuman viesti täytyy paketoida tiiviisti mielenkiintoiseen pakettiin. Virtuaalitapahtuman on tuotava lisäarvoa osallistujille tietyssä hetkessä, ei vasta huomenna eikä tallenteen muodossa. On hankala verrata perinteistä tapahtumaa ja virtuaalitapahtumaa. Sisällön on oltava aktivoivaa ja mielekästä. Ruudun äärellä olevien osallistujien kiinnostus loppuu, jos sisältö ei puhuttele. 

Myös ajallisesti virtuaalitapahtuma on lyhyempi kuin perinteinen tapahtuma. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kolmen tunnin tapahtuma tiivistetään virtuaalitapahtumana yhteen tuntiin.

Verkossa ei ole maantieteellisiä rajoja, joten voi virtuaalitapahtuma tuoda jopa enemmän kontakteja kuin perinteinen tapahtuma.

Mahdollisuuksia kohtaamisiin virtuaalitapahtumien avulla
Joki toimii ihmisten kohtaamispaikkana ja Turun seudun yritystoiminnan näyttämönä. Kun spontaanit kohtaamiset eivät ole olleet mahdollisia, on Joessa etsitty vaihtoehtoja face-to-face tapaamisille. Virtuaalitapahtumissa kohtaamisia voidaan järjestää erilaisten verkostoitumistyökalujen avulla. Vaikka nämä eivät vastaa kasvokkain tapaamista täysin, voi joskus uuden ihmisen kohtaaminen olla helpompaa virtuaalisesti. Verkossa ei ole maantieteellisiä rajoja, joten voi virtuaalitapahtuma tuoda jopa enemmän kontakteja kuin perinteinen tapahtuma.

Yksisuuntainen vai kaksisuuntainen?
Haluatko yleisön olevan aktiivinen osa tapahtumaa? Perinteinen LiveStream on yksisuuntainen lähetys, jossa yleisön osallistuminen toteutetaan esimerkiksi keskustelukanavien avulla. Verkkoseminaari, eli Webinaari, toimii paremmin silloin, kun halutaan tarjota chatin lisäksi myös puhe-, video-, ja esitysoikeuksia osallistujille. Valmiita paketteja erilaisiin virtuaalitapahtumiin tarjoaa Joen kumppani Rajulive. Virtuaalitapahtuma vaatii järjestäjiltä enemmän harjoittelua ja organisointia. Ammattilaisten avulla suunniteltu ja toteutettu tapahtuma jättää järjestäjillekin aikaa nauttia tilaisuudesta.

Aloita suunnittelu heti
Tulevaisuuden tapahtumia kannattaa alkaa suunnitella nyt. Mitä aikaisemmin olet liikkeellä, sitä kustannustehokkaammin tapahtuma saadaan tehtyä ja sitä paremmin on aikaa varautua muuttuviin tilanteisiin. Joen kautta saat kaiken mitä tarvitset hybriditapahtumaan: Tekniikan, suunnittelun, juontajan sekä tarjoilut paikan päälle.

Lue lisää | Yleistä