Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Suomen kansallisaarteita vaalitaan Kupittaalla

Werstaan tiloisssa istuu joukko ihmisiä, joiden työn hedelmistä jokainen meistä on nauttinut muodossa tai toisessa. Ovessa lukee Metsähallitus ja saimme tilaisuuden jututtaa Metsähallituksen Rannikon Luontopalvelujen kehityspäällikkö Hanna Ylitaloa.

Hei Hanna, kerro lyhyesti mikä on Metsähallitus?
Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hallinnassa ja hoidettavana on valtion omistamia maa- ja vesialueita. Yhteensä nämä alueet kattavat liki kolmanneksen koko Suomen pinta-alasta. Nimestä huolimatta teemme siis paljon muutakin kuin työtä metsien eteen. Tehtävämme on hoitaa luontoa niin, että se hyödyttäisi kansalaisia ja suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman monipuolisesti.

Kerro tarkemmin omasta työstäsi
Olen ollut Metsähallituksen palveluksessa yli 20 vuotta ja parhaillaan meidän Luontopalvelut-yksikössä. Vastuualueemme hoitaa valtion luonnonsuojelualueita kuten kansallispuistoja ja luonnonpuistoja sekä ylläpitää retkeilypalveluita valtion retkeilyalueilla ja Lapin laajoilla erämaa-alueilla. Lisäksi vastaamme lukuisista kulttuuriperintökohteista. Olemme aktiivisesti mukana myös saaristossa, esimerkiksi nykyisin Saaristomeren kansallispuistoon kuuluvassa Örössä.

Joen kumppanuus avaa mahdollisuuksia uudenlaisiin kohtaamisiin ja yhteistyöhön alueen muiden toimijoiden kanssa.

Muutitte Kupittaalle syyskuussa. Miltä arki on tuntunut?
Tosiaan, muutimme tänne viime syksynä Kärsämäestä. Silloiset tilamme olivat käyneet ahtaaksi ja Kupittaa vei voiton muista vaihtoehdoista. Onhan tämä paljon urbaanimpi ympäristö kuin Kärsämäki. Kun osa joutuu liikkumaan paljon maastossa autolla, liikenneasiat mietityttivät etukäteen. Toimistoarki on kuitenkin osoittanut liikkumisen sujuvan helposti. Monella työmatka jopa lyheni ja pyörän ja julkisten liikennevälineiden käyttö helpottui. Meille on tärkeää liikkumisen ekologisuus ja hyvät junayhteydet ovat myös uuden toimiston valtti. Toinen keskustelua ennakkoon herättänyt asia oli siirtyminen avokonttoriin. Olimme mukana suunnittelemassa uusia tilojamme Werstaassa ja myös nämä huolet ovat osoittautuneet turhiksi. Viihdymme erittäin hyvin.

Entä Joki-kumppanuus?
Se on meille kiinnostava täydennys työtilojen oheen. Isännöimme hetki sitten Rannikon Luontopalveluiden henkilöstöpäiviä Turussa ja Joki tarjosi niille inspiroivan ympäristön. Tilaisuuksien lisäksi pidempiaikaisena projektina tulemme hyödyntämään Jokea toimintamme esittelyyn. Showroom-materiaali on työn alla ja tottakai Joen kumppanuus avaa mahdollisuuksia uudenlaisiin kohtaamisiin ja yhteistyöhön alueen muiden toimijoiden kanssa.

Kerro itsestäsi jotain, mitä todennäköisesti suurin osa sinut tuntevista ei tiedä.
Kollegat varmaan tietävätkin tämän, mutta olen intohimoinen retkeilijä. Kotimaan lisäksi olen saanut nauttia ikimuoistoisista luontoelämyksistä muun muassa Huippuvuorilla ja Grönlannissa. Ja mainitaan vielä, että partiossa olen ollut todella aktiivinen.

Jatka lopuksi lausetta: Suosittelen Joen kumppanuutta, koska…
…uusista, yllättävistä kohtaamista voi aina syntyä jotain uutta.

Lue lisää | Kumppanit