Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Cloetta hyödyntää Joen tarjoamaa näkyvyyttä

Eräs Joen kumppaniyrityksistä on Turun tiedepuistossa toimiva Cloetta, joka on järjestänyt Joessa erilaisia sisäisiä tapahtumia. Tapasimme Cloetan ksylitolitiedottaja Milla Vihannon, joka kertoi, mikä sai makeistalon lähtemään Joen kumppaniksi ja miksi ksylitolin hyötyjen esittely sopii erinomaisesti juuri Turkuun.

Minkälainen organisaatio Cloetalla on Turussa?

Cloetalla työskentelee Suomessa 240 ihmistä, joista noin 85 Turussa. Turun toimistomme sijaitsee TriviumCityssä, jossa toimii Cloetan kaupallinen organisaatio, myynti, markkinointi, it-palvelut sekä mm. asiakas- ja kuluttajapalvelu.

Minkälainen on ksylitolin tarina?

Ksylitolin hammasystävälliset vaikutukset keksittiin Turun yliopistossa 1970-luvulla, jolloin hammaslääketieteen laitoksella työskennelleet tutkijat aloittivat uraa uurtavat tutkimuksensa. Vuonna 1975 markkinoille tuli maailman ensimmäinen ksylitolituote, peppermintin makuinen Jenkki-purukumi, joka on edelleen yksi  Suomen suosituimmista ksylitolituotteista. Vuonna 2009 ksylitolille myönnettiin EU-tasoinen terveysväite, joka osoittaa, että tuotteen takana on paljon korkeatasoista tutkimusta. Terveysväitteen saaminen on hieno saavutus, sillä terveysväitettä on erittäin vaikea saada.

Mitä ksylitolitiedottajan tehtäviin kuuluu?

Olen maailman ainoa suuhygienisti, jolla on näin hauska työ. Olen työskennellyt ksylitolitiedottajana seitsemän vuotta ja vastaan siitä, että suomalaiset tietäisivät ksylitolin terveyshyödyistä. Teen paljon yhteistyötä terveysalan ammattilaisten kuten hammaslääkärien, suuhygienistien ja terveydenhoitajien kanssa ja toimin asiantuntijana ksylitoliin liittyvissä kysymyksissä. Pidän myös koulutuksia ja käyn ammattilaistapahtumissa. Lisäksi vastaan suomalaisten kysymyksiin ksylitolista eli etsin vastauksia toisinaan hyvin kiperiinkin ksylitolia koskeviin kysymyksiin.

Syökö ksylitolitiedottaja karkkia?

Totta kai syö! Herkuttelu on sallittua ihan kaikille. Kun ajoitus ja rajoitus ovat oikein ja hetki on sopiva, niin miksipä ei. Vuodessa on paljon tapahtumia kuten syntymäpäivät, joihin herkuttelu kuuluu. Ravitsemus on kokonaisuus, jossa mikään ei ole ylen määrin syötynä tai juotuna hyväksi, mutta kohtuullisesti nautittuna asia on eri.

Mikä sai Cloetan lähtemään Joen kumppaniksi?

Halusimme Joen kumppaniksi, koska ksylitolitutkimuksen ja Jenkki-purukumin juuret ovat Turussa ja haluamme hyödyntää Joen tarjoamaa näkyvyyttä siinä missä muutkin turkulaiset yritykset. Koimme, että jäsenyys on järkevää, koska toimimme tässä samalla seudulla lähellä Jokea. Muutamme reilun vuoden kuluttua vieläkin lähemmäs Jokea, sillä meille tulee uudet toimitilat Joukahaisenkadulle valmistuvaan Kampukseen, joten uskon, että tulevaisuudessa voimme hyödyntää Jokea entistä enemmän.

Minkälaisia tapahtumia olette Joessa tähän mennessä järjestäneet?

Olemme järjestäneet cave-teatterissa erilaisia sisäisiä tapahtumia workshopeista markkinointikampanjoihin. Kerran myös tilasimme Visit Turusta oppaan esittelemään Jokea meille sekä Helsingistä Turkuun saapuneille yhteistyökumppaneillemme, mikä oli mukava lisä tapaamiseen.

Miten aioitte käyttää Jokea tänä vuonna?

Tulemme luultavasti järjestämään täällä erilaisia sisäisiä tapahtumia sekä mahdollisesti joitakin kampanjalanseerauksia. Joen sijainti on todella kätevä etenkin helsinkiläisten vieraiden vastaanottamiseen; juna-asemalta kävelee tänne muutamassa minuutissa ja täältä on helppo jatkaa tarpeen vaatiessa meidän toimistolle.

Lue lisää | Kumppanit