Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Laivaa on lastattu myös Joessa

Meyer Turku on ollut Joen kumppaniyritys keskuksen rakentamisesta lähtien. Saimme haastatteluun viestintäpäällikkö Tapani Myllyn ja selvitimme, miten tuhansien ammattilaisten yhteisö toiselta puolen kaupunkia hyödyntää Joen kumppanuutta.

Hei Tapani, kerro ensin hieman itsestäsi ja työstäsi.

Työskentelen Meyer Turussa viestintäpäällikkönä. Kuten ainakin Turun alueella tiedetään, muutosvauhti on ollut kova ja pitänyt myös minut kiireisenä. Lyhyesti kuvattuna työni on vastata sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä, mukaan lukien sidosryhmäyhteistyö. Olen taustaltani journalisti ja telakan palveluksessa olen ollut nyt viisi vuotta.

Mitä meidän jokaisen olisi hyvä tietää Meyer Turusta?

No, päätuotteemme tietää varmasti jokainen. Rakennamme maailman suurimpia risteilyaluksia. Meyer Turku on yli 2000 ammattilaisen yhteisö, ja vaikka kaikki ovatkin huippuammattilaisia, yksin tällä porukalla ei vielä rakenneta laivoja. Meillä on laaja alueellinen ja kansainvälinen kumppaniyritysten verkosto, jossa jokaisella on oma tärkeä osansa.

Kerro kumppanuudestanne Joen kanssa

Olemme tosiaan olleet mukana Joen rakentamisvaiheesta lähtien. Turku on aina ollut meriteollisuuskaupunki ja tuntui tärkeältä olla mukana kertomassa alan tämän päivän osaamisesta niin suomalaisille kuin kansainvälisille keskuksen kävijöille.

Sijaitsette toisella puolella kaupunkia, onko se vaikuttanut jollakin tavalla kumppanuuteen?

Ei ainakaan negatiivisesti. Näkyvyys Joessa, esimerkiksi showroomin näytöissä, ei edellytä omaa päivittäistä läsnäoloa. Käytämme tiloja suuriin ja pieniin workshoppeihin ja monesti vaihtelu ympäristössä on vain hyväksi. Esimerkiksi amfiteatterin pyöreä muoto toimii hienosti keskustelujen ruokkijana. Järjestämme Joessa myös tilaisuuksia kumppaneillemme ja jokaiseen tapahtumaan on aina löytynyt sopiva tilaratkaisu.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on Joen suhteen?

Kulunut kevät laittoi suunnitelmat uusiksi monelta osin, mutta ajatus on kyllä hyödyntää Jokea nykyistä monipuolisemmin tulevaisuudessa.

Kerro itsestäsi jotain, mitä todennäköisesti suurin osa sinut tuntevista ei tiedä.

Olen treenannut yli 20 vuotta kamppailulajeja. Hinku matolle on nyt korona-aikana ollut kova, keho ja mieli kun ovat tottuneet säännölliseen treeniin.

Jatka lopuksi lausetta: Suosittelen Joen kumppanuutta, koska…

Joki taipuu monenlaisten tapahtumien ja workshoppien pitämiseen korkeatasoisessa ympäristössä.

Lue lisää | Kumppanit