Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Puhu ankalle, se auttaa!

Pörssitiedotteita ralliauton kyydissä, palavereja pallomeressä ja kaikkialta löytyviä kumiankkoja. Ohjelmisto- kehitysyhtiö Vincit haluaa tehdä asiat vähän rennommin – ja eri tavalla kuin muut.

Vincit tunnetaan mustista kumiankoista ja siitä, että se on toistuvasti valittu parhaaksi työpaikaksi sekä Suomessa että kansainvälisesti. Nämä kaksi asiaa liittyvät myös toisiinsa, sillä ankkaa nimittäin käytetään apuna ongelmanratkaisussa.

– Me uskomme siihen, että ratkaisu on edessäsi. Eli puhu ankalle, se auttaa, naurahtaa Turun Vincitin toimiston liiketoimintajohtaja Matti Rauhala.

– Ja ellei ankasta ole apua, puhu kollegalle. Meidän yrityksessämme ajatellaan, että kollegoiden apu, tuki ja positiivinen suhtautuminen on avain onnistumisiin.

Keskustelukulttuuri ja avoimuus ovat tärkeitä niin työpaikan ilmapiirin kuin asiakassuhteiden hoitamisenkin kannalta.

– Jatkuvan keskustelun kautta opimme ymmärtämään paremmin itseämme, työyhteisöämme ja asiakkaitamme. Jos projekteissa jotain menee pieleen, se johtuu useimmiten joko siitä, että me emme ole keskustelleet tarpeeksi, asiakkaan puolella ei ole keskusteltu tarpeeksi tai meidän ja asiakkaan välinen kommunikaatio ei ole jostain syystä onnistunut.

Vincitissä työskennellään webbikehityksen ja mobiiliratkaisuiden parissa. Alati kasvavassa roolissa on myös palvelu- ja businessmuotoilu. Sen avulla varmistetaan, että palvelu, jota tehdään, on sellainen, jota asiakas – tai asiakkaan asiakkaat haluavat käyttää.

– Teemme kaikkea ideoinnista ylläpitoon asti. Jos yrittäjä haluaa fyysisten laitteiden tueksi digipalveluita, me alamme yhdessä heidän kanssaan innovoimaan sitä, mitä se voisi olla. Autamme kehittämään palvelun ja ratkaisemme myös sen, miten palvelu on käytettävissä aina kun asiakkaat sitä tarvitsevat.

Asioiden ajatteleminen ja tekeminen uudella tavalla – ja vähän rennommin – on Vincitin tyyliä.

Toimitiloista löytyvät tyylikkäät, avarat yhteistilat, jotka kannustavat yhteisöllisyyteen. Niiden yhteydessä on kuntoilukulma ja pallomeri, joka kiinnostaa varsinkin työntekijöiden lapsia. Pallomereen sukeltavat mielellään myös yritysvieraat – elleivät palaveriin, niin ainakin somekuvia varten.

”Kollegoiden apu, tuki ja positiivinen suhtautuminen on avain onnistumisiin.

Matti Rauhala, Vincit

Yhtiön pörssitiedotteita on julkistettu ralliauton kyydissä, Särkänniemen hurjimmissa laitteissa ja pää alaspäin roikkuen. Yrityksen tuoreimmassa rekryilmoituksessa etsitään uutta työntekijää kakutuskuvan avulla.

– Perustelut kuvalle olivat hauskat: meillä työntekijän täytyy osata suhtautua ja sopeutua uusiin tilanteisiin, Rauhala kertoo.

Aiemmin Turun Tiedepuistossa viihtynyt Vincit vaihtoi toimitilansa Helsingintien varressa sijaitsevaan kiinteistöön, kun koko ajan laajenevalle henkilökunnalle ei juuri sillä hetkellä löytynyt Tiedepuistosta riittävän suuria tiloja. Vincitin työntekijöitä on Turussa tällä hetkellä noin kahdeksankymmentä, ja asiakkaina on sekä globaaleja yrityksiä että suomalaisia toimijoita.

Vaikka toimiston paikka vaihtui, yhteistyö Vierailukeskus Joen kanssa on säilynyt.

– Järjestämme Joessa muun muassa Teatime-tapahtumaa, joka on vetänyt sinne jopa 150 henkeä. Lisäksi olemme toteuttaneet Cave-teatterissa henkilökunnan ja asiakkaiden tapaamisia, joissa on pohdittu, missä ollaan onnistuttu, ja mitä voisi parantaa. Joki on mukava miljöö tällaisille tapahtumille, Rauhala sanoo.

Haastattelu on julkaistu syksyllä 2020 ilmestyneessä Joen sidosryhmälehti Bizissä. Haluatko tilata Bizin suoraan kotiin tai toimistoon? Tilaa se maksutta täältä.

Lue lisää | Kumppanit