Vierailukeskus Joen kokouspalvelut ovat suljettuina 1.7. - 4.8.2024 Lue lisää

Uudistumisen tiellä

Aina uuden vuoden alussa Joessa käännetään katse hetkeksi menneeseen vuoteen ja suunnataan kohti tulevaa. Vuosi 2021 oli Joelle poikkeuksellinen monellakin tapaa, ja tulevan vuoden muutokset on suunniteltu vastaamaan kaikkien asiakkaidemme tarpeita. Minkälainen mennyt vuosi on ollut Joessa ja mitä uutta on odotettavissa, Joen asiakkuuspäällikkö Carita Varjonen?

– Joen vuosi on ollut tapahtumien osalta yllättävän aktiivinen. Asiakkaat ovat löytäneet etenkin pienet kokoustilamme hyvin. Tapahtumia on ollut paljon ja niiden toteutus on vaihdellut livetilaisuuksista hybridiin ja virtuaalitilaisuuksiin. Huomasimme, että tilaisuuksia ei enää haluttu perua, vaan niille etsittiin vaihtoehtoinen toteutustapa. Voisi sanoa, että opimme vuoden aikana paljon uutta, mutta samalla sovelsimme sitä, mitä olemme tehneet jo aikaisemmin. Tapahtumien muodon muuttamisesta on nyt tullut meille arkipäivää, Carita kertoo.

Aktiivinen yhteistyö kumppaniyritysten kanssa korostui viime vuonna ja Joen verkosto oli merkityksellisempi kuin koskaan. Kumppaniyritysten toimintaa on tehty tutuksi yhteisöllisten tapahtumien ja asiakaslehti Bizin kautta.

– Aktiivisten kumppaneidemme kautta olemme nähneet, mitä verkostoyhteistyö parhaimmillaan on. On hienoa nähdä, miten voimme kaikki hyötyä toistemme auttamisesta, Carita jatkaa.

Tapahtumat kokosivat kumppanit yhteen

Joki Forum -kumppanitapahtumat toivat asiakkaat yhteen keskustelemaan ajankohtaisista yrityselämän aiheista. Keväällä tilaisuudessa käsiteltiin työhyvinvoinnin ja johtamisen merkitystä työpaikoilla ja syksyllä kokoonnuttiin kuulemaan markkinointistrategi Katja Presnalin puheenvuoroa verkostoista ja yhteisöstä yrittäjien voimavaroina.

– Olemme taas oppineet uutta ja luovineet muuttuvassa maailmassa parhaamme mukaan. Virtuaalitilaisuuksien suosion lisäksi on ollut ilo huomata, että ihmiset haluavat osallistua yritystilaisuuksiin myös paikan päälle. Vuonna 2021 järjestetyt tapahtumat ovat myös tuoneet Jokeen paljon uusia ihmisiä, jotka eivät ole ennen meillä vierailleet.

Kumppaneidemme kautta olemme nähneet, mitä verkostoyhteistyö parhaimmillaan on.

Carita Varjonen, Asiakkuuspäällikkö

Yksi vuoden aikana uusia ihmisiä Jokeen tuonut tapahtuma on ollut Andy McCoyn ja Sofia Zidan taidenäyttely Joen toisen kerroksen näyttelytilassa. Avoimeen taidenäyttelyyn ja päättäjäiskeikalle osallistui kahden viikon aikana tuhansia ihmisiä.

– Tekemällä jotain täysin uutta toimme Jokeen paljon ihmisiä, joille toimintamme oli ennen tuntematonta. Taidenäyttely osoittaa, että emme saa lukittautua yhteen toimintamalliin, vaan meidän pitää jatkuvasti etsiä uusia toiminnan muotoja, Carita pohtii.

Uusia tiloja ja tehokkaampaa toimintaa

Kevään 2022 aikana Joessa tullaan näkemään muutoksia kokous- ja tapahtumatilojen osalta, kun Vierailukeskuksen aulan ja Showroomin sisällöt uudistuvat. Showroomiin rakennettava virtuaalistudio toimii sekä livestriimien että paikan päällä pidettävien tilaisuuksien alustana, mikä vastaa tapahtuma-alan tulevaisuuden haasteisiin.

– Haluamme vastata tapahtumanjärjestäjien uusiin tarpeisiin näyttävällä tilalla, joka mahdollistaa tilaisuuden muokkaamisen livestä virtuaaliseksi nopeallakin aikataululla. Showroomista tulee yritystilaisuuksien tapahtumapaikka, mitä tällä alueella ei olla ennen nähty, Carita kertoo.

Nykyiset Showroomin kumppanisisällöt tuodaan paremmin kaikkien saataville Vierailukeskuksen aulaan. Joen kautta pääseekin tänä vuonna tutustumaan koko Tiedepuiston toimintaan entistä kattavammin.

– Aulatilan muutos hyödyttää sekä kumppaneitamme, jotka saavat tuottamansa sisällöt entistä helpommin näkyville, että kokousasiakkaita ja ohikulkijoita, jotka voivat tutustua Tiedepuiston toimintaan helposti esimerkiksi tilaisuuden yhteydessä tai läpikulkumatkalla, Carita lisää.

– Uskon, että aulan muuttaminen interaktiivisemmaksi tilaksi lisää Joen kiinnostavuutta ja käyttöä pitkällä aikavälillä.

Kokoustilat yhä useamman saatavilla

Joen kokouskeskukseen löydettiin vuonna 2021 hyvin. Pienten kokoustilojen käyttö kasvoi etenkin alueella työskentelevien keskuudessa.

– Joen kokoustiloja käyttävät yhä enemmän alueella työskentelevät toimitila-asiakkaat. On ollut ilahduttava huomata, että Joesta on tullut osa tiedepuistolaisten päivittäistä arkea.

Syksyn 2021 aikana avautui myös Joen uusi verkkokauppa. Verkkokaupasta kumppanit voivat varata tiloja käyttöönsä käyttämällä kumppanuuskiintiöitä, mutta tilavarauksen voi tehdä myös ulkopuolinen varaaja.

– Verkkokaupan aukeamisen myötä tiloja pääsevät varaamaan kaikki asiakkaat riippumatta siitä, ovatko he Joen kumppaneita. Tämä on meille iso ja toivottu uudistus, jonka myötä tilojamme pääsee käyttämään yhä useampi, Carita kertoo.

TilaisuudetKävijät
201833217 300
201978143 000
202059818 300
202142628 200

Lue lisää | Yleistä